Home - Jeugd - U17 al drie keer succesvol in Chennai

U17 al drie keer succesvol in Chennai

Het jongens U17 team is op 21 februari naar India vertrokken voor een tour van elf dagen naar Chennai. Daar zal het team trainen en een serie van vijf wedstrijden spelen.
Er wordt gespeeld op de CSS – Whatmore Cricket Academy, gevestigd bij het Sri Ramachandra Medical College in Chennai. Dit sportcomplex heeft alle moderne sportfaciliteiten om daar optimaal te kunnen trainen en spelen. Het wordt ook gebruikt als officieel ICC testcentrum voor bowlers die met een twijfelachtige actie gerapporteerd zijn in het internationale cricket.

In de eerste T20 scoorde de U17 als eerste battend 145/3, het antwoord van de CCS XI was 126/9. Vikramjit Singh kwam tot 87* (7×4, 2×6) en Boris Gorlee tot 36 (3×4, 1×6) runs. Wickets waren er voor Philippe Boissevain (2-16/4), Singh (2-4/1), Aryan Kumar (2-18/3), Nehaan Gigani (1-10/3) en Arnav Jain (1-21/4). Gorlee hield twee vangen vast.

In het tweede duel (50 overs) tegen opnieuw een team van de CSS Academy batte Nederland zich naar een totaal van 195 a.o., met Boris Gorlee als topscorer met 76 runs van 71 (!) ballen. Arnav Jain en Niels Etman hadden er elk 23. Vlak voor het einde van de 50 overs van de CSS innings, met de stand op 188/9, wist de U17 het laatste wicket te pakken voor de overwinning. Vikramjit Singh bowlde deze laatste batsman op de eerste bal van de 48ste over, en zowel hij (3-22/6.1) als Philippe Boissevain (3-38/10) pakte drie wickets.

De derde wedstrijd, tegen de Kedar Cricket Academy, liep uit op een wel heel ruime zege: Nederland scoorde er als eerste battend op los. Boris Gorlee (122) en Arnav Jain (105) hadden een partnership van 203 runs, van 130/2 naar 333/3, voor het derde wicket. Vikram Singh had ook al uitstekend geopend met 71 runs.  Dat leverde een totaal op van 355/9. Kedar CA werd snel uitgebowld voor 67 runs in 24.3 overs. De bowlingcijfers waren dan ook indrukwekkend, met wickets voor zes bowlers, onder andere 2-8/5 van Ralph Elenbaas en Jain 1-1 in 2.3 overs.

Het U17 team verloor vrijdag 2 maart de vierde wedstrijd tijdens de tour naar India. Tegenstander MMCA produceerde maar liefst 354 runs, waaronder een century van de nummer 6, S.I. Vasudevan, 108 van 80 ballen , voordat deze op het bowlen van Ralph Elenbaas achter het wicket werd gevangen door wicketkeeper Mulready. Philippe Boissevain was de succesvolste bowler met 2-53/10. Battend kregen de Nederlandse jongens geen vat op de Indiase spinbowling; het winnende totaal bleef ver buiten bereik: 130 all out in 33 overs (Viktamjit Singh 37, Niels Etman 26).

Deze tour is onderdeel van de voorbereiding van het U17 team op de Europese U19 WK kwalificatietoernooien die de komende twee jaar gespeeld worden. Dit jaar vindt eerst het Europese Divisie 2 toernooi plaats (locatie nog niet bekend). De winnaar van dat toernooi speelt het jaar erop in het Europese Divisie 1 toernooi en zal het dan moeten opnemen tegen Ierland, Schotland en Jersey die zich daarvoor automatisch geplaatst hebben. De winnaar van dit toernooi gaat in 2020 naar het WK U19.

De eerste vier dagen werden gebruikt om aan de omstandigheden te wennen en voor training. De selectie is daarbij in de kooien gesteund door een viertal plaatselijke bowlers om de belasting op de Nederlandse bowlers niet te groot te laten zijn. De vijf wedstrijden worden gespeeld tegen sterke districtsteams. Op zaterdag 3 februari keert het team na de laatste wedstrijd ’s avonds weer naar Nederland terug.

De spelers in India zijn: Vikramjit Singh (VRA), Jamieson Mulready (ACC), Aryan Kumar (ACC), Shirase Rasool (ACC), Niels Etman (Excelsior’20), Boris Gorlee (HCC), Ralph Elenbaas (Hermes DVS), Teun Landheer (Quick Hg), Arnav Jain (R&W), Klaas Roelfsema (R&W), Philippe Boissevain (VCC), Nehaan Gigani (VCC), Govert Trappenburg (Quick Hg).
Het team staat onder begeleiding van James Hilditch en Tom de Grooth. Arnoud Trappenburg is mee als manager en fysiotherapeut

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland rest strijd om plaats zeven / Netherlands play off for seventh place

In de kruisfinale voor de plaatsen vijf tot en met acht in de ICC WT20 …

Verrassende koploper Bedrijfscricketcompetitie / Surprise no. 1 Corporate cricket league

Halverwege het cricketseizoen kent de bedrijfscricketcompetitie een verrassende koploper. Infosys, het team van het grote …

Nederland verliest ook laatste groepsduel / Netherlands lose last group match

Het Nederlands damesteam heeft ook haar derde en laatste groepswedstrijd in het WK T20 kwalificatietoernooi …

Continental T20 prooi voor Nederland A

Het jaarlijkse Europees Continental T20 kampioenschap in Schiedam op 29 en 30 juni is gewonnen …