Home - Dames en meisjes - Verlies en winst dames in Engeland

Verlies en winst dames in Engeland

Het Nederlands damesteam keerde dinsdag terug van twee dagen intensief cricket in Engeland. In de ECB 50-over competitie won en verloor het een keer.

De tegenstander van zondag, Norfolk, bezette voorafgaand aan dit duel de laatste plaats in de derde divisie. En dat doet het nog, want Nederland won met 6 wickets. Norfolk, met onder anderen oud-Quick Nijmegen speelster Peggy Tirimanna in de ploeg, batte eerst en kwam tot 181/7. De openingstand van 71 werd gebroken door Coco Steenstra Toussaint, die Tirimanna bowlde. Daarna vielen de wickets vlotter, hoewel er nog een partnership tussen zat van 78 voor het zesde wicket. Cher van Slobbe (2-29/10) en Steenstra Toussaint (2-17/5) waren zuinig en succesvol. Debutante en legspinner Silver Siegers bowlde haar eerste 5 overs voor 13 runs.
Oranje’s top-order maakte de wedstrijd binnen 34 overs af met 183/4. Tirimanna ving topscorer Cher van Slobbe (43) nog wel uit, maar op dat moment was al duidelijk dat Nederland zou gaan winnen. Aanvoerster De Lange (26) tikte de wedstrijd samen met Julia van der Werf netjes uit.
Scorecard Norfolk

De dag erop was koploper Derbyshire de opponent. Het liep uit op een spannend duel, waarin Derbyshire pas in de op-een-na-laatste over de winnende run sloeg. Nederland batte dit keer eerst en dankzij 80 runs van Miranda Veringmeier, die in juni voor Worcestershire in de ECB T20-competitie gaat spelen, kwam het tot 214/8. Haar opening partnership met de inmiddels aardig geroutineerde Babette de Leede (26 runs) bedroeg 112. Jammer genoeg kwam verder geen enkele batsmen boven de 20; dubbele cijfers waren er nog wel voor Van Slobbe (16), De Lange (19) Juliet Post (12) en nummer 10 Lisa Klokgieters (11 uit 11 ballen, 1×4, 1×6). Miss Extra voegde er 34 punten aan toe.
Derbyshire produceerde een opening van 121 voordat het eerste wicket viel. De eer van dit wicket lag bij Silver Siegers, die de ijzersterke Rachel Hopkins (76) de bal in de handen van Van der Werf zag deponeren. De 16-jarige Siegers pakte daarmee haar eerste wicket voor Nederland. Op 196/3 leek de strijd beslist, maar Nederland draaide duimschroeven aan. Twee wickets en slechts 8 runs later had Derbyshire opeens weinig tijd over om de winnende runs te slaan. Dat lukte evenwel toch 7 ballen voor het einde.
Scorecard Derbyshire

Nederland verzamelde dit weekend 23 punten en klom over Schotland heen naar de 7de plaats op de ranglijst, die nog steeds door Derbyshire wordt aangevoerd. Op 10 juli volgt de ontmoeting met Schotland.
Stand

Comments via Facebook

comments

Check Also

Prachtige tweede plaats Dutch Lions U12

De Dutch Lions U12 heeft een uitstekende prestatie geleverd door op het sterk bezette festival …

VOC landskampioen!

VOC heeft afgelopen zondag 12 augustus de landstitel in de KNCB cricketcompetitie veroverd. De kans …

DL U13 biedt goed weerstand tegen sterke opponenten

In een week met prachtig weer en hoge temperaturen van tussen de 32 en 39 …

Leerzame tour Lionesses U15

De U15 Dutch Lionesses hebben een leerzame tour gehad naar Malvern College in Engeland. Het …