Home - Oranje - Heren - DesertT20 - Verlies tegen Hong Kong betekent uitschakeling

Verlies tegen Hong Kong betekent uitschakeling

In de derde poulewedstrijd in de Desert T20 Challenge heeft het Nederlands elftal door een nederlaag tegen Hong Kong de voortzetting in het toernooi verspeeld. Na verloren toss werd het ongewijzigde team door de opponent het veld ingestuurd om te gaan bowlen. Hong Kong maakte in de Power Play meteen duidelijk waar het voor kwam. Met veel boundary’s vloog de top-order naar 66-1/10. Door scherp fielden en slecht runnen tussen de wickets pakte Nederland nog wel twee wickets, maar de Hong Kong batsmen bleven de bovenliggende partij. Uiteindelijk kwamen zij uit op 183/4 (16×4 en 5×6)  na de 20 overs. Michael Rippon pakte weliswaar geen wickets, maar bowlde wel als zuinigste met 0-20/4. De twee bowling wickets waren voor  O’Dowd (1-15/2) en Van Meekeren (1-139/4).

In de tweede innings kwam Nederland niet in de buurt van de run rate van Hong Kong, vooral omdat de wickets regelmatig vielen. Dankzij nog wat stevige runs door de laatste twee batsman (Malik 11, van Meekeren 18, 2×6!) kwam Oranje nog tot 82, maar dat was lang niet voldoende. Doordat de Netto Run Rate van Nederland lager is dan die van Hong Kong, maakt het voor de eindstand niet meer uit wat Schotland donderdag doet tegen Oman.

De volgende wedstrijden van Nederland zijn eveneens tegen en in Hong Kong. Eerst bereidt het Nederlands team zich op deze serie duels voor in Abu Dhabi. Vervolgens speelt de ploeg van Borren eerst een vierdaagse voor de Intercontinental Cup van 10-13 februari. Daarna volgen de twee eendaagse World Cricket League Championship wedstrijden op 16 en 18 februari.

Scorecard

Comments via Facebook

comments

Check Also

Enquête competitie 2017

De KNCB vraagt ieder seizoen naar de mening van de cricketers in de Nederlandse competitie. …

Pro Series finale afgelast

De North Sea Pro Series finale tussen de Nederlandse (Seafarers) en Schotse (Eastern Knights) winnaars …

HCC U17 verslaat VCC in finale

Vaak treffen de jeugdteams van Voorburg CC en HCC elkaar, in alle leeftijdscategorieën. Sowieso in …

Spannend duel Seafarers – Hurricanes

Na de verregende eerste wedstrijd van zaterdag speelden de Seafarers en Hurricanes zondag een heel …