Home - Club Nieuws - Vijfde KNCB Cricket Gala komt eraan

Vijfde KNCB Cricket Gala komt eraan

Het KNCB Cricket Gala viert op zondag 26 november het vijfde bestaansjaar. Dit jaar vindt het plaats in Den Haag, de locatie is ‘De Remise’ aan de Ter Borchstraat in Den Haag.

Dit jaarlijkse evenement, geïnitieerd door oud-KNCB bestuurslid Rod Lyall, is in populariteit gegroeid, ondanks het feit dat het elk jaar toch wat moeite kost om verenigingen aan de praat te krijgen om voordrachten te doen. Uiteindelijk komt er in de nu 15 categorieën -bij de eerste editie waren het er 12- vaak toch een aardige keuzemogelijkheid tot stand. Er zijn al enkele opmerkelijke winnaars geweest, zelf enkele dubbele: Marnix van der Gun van HCC veroverde de titel van ‘Recreatieve Speler van het Jaar’ in 2013 én 2016. Tim Gruijters (Quick Hg) won twee keer het predicaat ‘Coach van het Jaar’ voor zijn onvermoeibare inzet voor de Quick-jeugd. Internationaal umpire Pim van Liemt won de prijs voor ‘Match Official van het Jaar’ in de afgelopen twee jaar, en het zou niemand verbazen indien hij voor het komende Gala opnieuw wordt voorgedragen. De vereniging die van Uithoorn naar sportpark De Eendracht in Amsterdam verhuisde en zo stormachtig is gegroeid de afgelopen vijf jaar, Qui Vive, is werd al tweemaal ‘Club van het Jaar’. In 2016 werden twee nieuwe categorieën ingevoerd: accommodatie en promotie-initiatief van het jaar.
Het Gala kende prominente presentatoren zoals oud-international Jacob-Jan Esmeijer (foto), Jan Balk en John van Vliet. Tijdens dit KNCB-evenement werden de laatste edities tevens de jaarlijkse Jeugd- en Damesprijzen uitgereikt. Elk jaar worden er enkele nieuwe Helden toegevoegd aan de Crickethelden galerij. Deze worden op het Gala bekendgemaakt.

Het (stem)proces is als volgt:

  1. Bestuur(ders) van verenigingen, Ereleden en Leden van Verdienste kunnen voordrachten doen tot dinsdag 31 (was 21) oktober 2017.
  2. De Galacommissie maakt per categorie een shortlist van maximaal 3 per categorie.
  3. Het publiek kan van 13-17 november zijn stem uitbrengen op de verschillende categorieën. Deze stemmen tellen voor 75% mee.
  4. De Galacommissieleden doen dit ook, op basis van 1/2/3 stemmen. Hierdoor kan de stemming van de leden van de commissie voor maximaal 12,5% van invloed op de uitslag kan zijn. In totaal tellen de stemmen van de Galacommissie voor 25% mee.
  5. Op zondag 26 november worden de winnaars tijdens KNCB Cricket Gala bekendgemaakt.

Er kunnen dus nog steeds voordrachten, tot en met dinsdag 31 oktober, worden ingestuurd naar: ingrid.van.der.elst@kncb.nl

Voor degenen die aanwezig zijn bij het Gala:
Parkeren kan gratis op het terrein van de locatie. Een parkeerwachter staat bij de ingang. Met het OV is De Remise het beste te bereiken met tram 9 vanaf Den Haag Centraal. Afstappen halte Wouwermanstraat.

Comments via Facebook

comments

Check Also

België en Jersey oefenen tegen KNCB XI

Een KNCB XI neemt het de komende weken in T20-wedstrijden op tegen zowel België (22 …

Prachtige tweede plaats Dutch Lions U12

De Dutch Lions U12 heeft een uitstekende prestatie geleverd door op het sterk bezette festival …

VOC landskampioen!

VOC heeft afgelopen zondag 12 augustus de landstitel in de KNCB cricketcompetitie veroverd. De kans …

DL U13 biedt goed weerstand tegen sterke opponenten

In een week met prachtig weer en hoge temperaturen van tussen de 32 en 39 …