Home - Laatste nieuws - WCL-wedstrijden tegen Kenia in Zuid-Afrika

WCL-wedstrijden tegen Kenia in Zuid-Afrika

Op nadrukkelijk aandringen van de KNCB heeft de ICC besloten de World Cricket League Championship wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Kenia te verplaatsen van Nairobi naar East London in Zuid-Afrika. Nadat de High Court in Kenia de uitslag van de recente verkiezingen ongeldig had verklaard, vonden in Kenia ongeregeldheden plaats. In de wetenschap dat de nieuwe verkiezingen in Kenia kort na de geplande wedstrijden op 6 en 8 oktober zullen zijn, is vanuit de KNCB druk uitgeoefend op de ICC om de wedstrijden naar een andere locatie te verplaatsen. Na een uitvoerige risicoanalyse heeft de ICC de bond laten weten aan dit verzoek te voldoen. Het KNCB-bestuur is de ICC alsmede de Kenia Cricket Board zeer erkentelijk voor hun medewerking. Ter voorbereiding op de wedstrijden tegen Kenia reist het Nederlands team vrijdag 22 september af naar Harare (Zimbabwe) voor een drietal oefenwedstrijden. Op 2 oktober vertrekt het team vanuit Harare naar East London.

Het Nederlands elftal staat, met nog vier wedstrijden te gaan, momenteel eerste. De zevende en laatste ronde wordt in zijn geheel gelijktijdig in Dubai gespeeld. Namibië is in deze slotronde de tegenstander van Nederland. De winnaar de van het WCL Championship kan als 13de ODI-land (naast de 12 Full Members ) worden toegevoegd aan de nieuwe ICC ODI-league, die vermoedelijk eind 2019 van start gaat. De beslissing hierover dient nog door de ICC genomen te worden.

De onderaanstaande twee teams Namibië en de VAe speelden op 21 en 23 september tegen elkaar; zij deelden de putnen, waardoor geen van beide teams nog kans maakt om hoger op de ranglijst te eindigen.

Alle resultaten WCL Championship

Stand WCL Championship per 23/9/2017 (Cricketeurope)

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

VCC wint Flamingo Junioren Toernooi U19

Met overmacht won VCC op vrijdag 13 juli de finale van het traditionele Flamingo Junioren …

Tweede fase Topklasse T20 zaterdag 14 juli

De KNCB heeft het definitieve programma van de tweede fase in de Topklasse Twenty20 competitie …

Nederland rest strijd om plaats zeven / Netherlands play off for seventh place

In de kruisfinale voor de plaatsen vijf tot en met acht in de ICC WT20 …

Verrassende koploper Bedrijfscricketcompetitie / Surprise no. 1 Corporate cricket league

Halverwege het cricketseizoen kent de bedrijfscricketcompetitie een verrassende koploper. Infosys, het team van het grote …