Home - Oranje - Heren - West Indies in finale tegen Engeland

West Indies in finale tegen Engeland

De cricketers van de West Indies hebben gastland India uit de finale van het ICC World T20 toernooi gehouden door een geweldige runchase in de halve eindstrijd op donderdag 31 maart in Kolkata.

India kwam battend tot 192/2, met een opnieuw ijzersterke Virat Kohli met 89 runs van 47 ballen als topscorer. Een uitstekend totaal op een overigens goede batting pitch. De Indiase supporters in het Wankhede stadion zagen hun team al in de finale staan. Heel India juichte helemaal toen WI power-batter Chris Gayle voor slechts 5 runs aan de kant zat; maar ze juichten te vroeg. Lendl Simmons, de vervanger van de geblesseerde Andre Fletcher, kwam, zag en overwon zijn jetlag en India door een magnifieke innings van 82 van 51 ballen, waarmee hij zijn team naar de overwinning en de finale leidde. Hij had wat engeltjes op zijn schouder, twee keer was het een no-ball toen hij werd gevangen. “Het was gewoon mijn dag vandaag”, zei Simmons na afloop.

Op weg naar de finale won de West-Indies in de eerste groepswedstrijd van Engeland, dat ongetwijfeld van plan is om in de finale deze nederlaag te wreken. De enige smet op het West-Indische blazoen is het verlies tegen Afghanistan in de groep, maar dat was nadat de ploeg zich al voor de halve finales had geplaatst.

De mannen evenaarden de prestatie van de West-Indische vrouwenploeg, die zich eerder op deze dag eveneens plaatste voor de finale door het favoriete Nieuw-Zeeland te verslaan. Zij staan tegenover Australië, dat al twee keer eerder T20 wereldkampioen werd.

Beide finales zijn op zondag 3 april in Eden gardens in Kolkata. Aanvang Australië – West Indies (vrouwen) 11.00 uur en Engeland – West-Indies (mannen) 15.30 uur.
Scorecard vrouwen

Scorecard mannen
Route West Indies naar finale
Route Engeland naar finale

Officials voor de finales

Comments via Facebook

comments

Check Also

Vijfde T20 Muntaz Cup bij VCC

Alweer de vijfde editie van de Muntaz T20 Cup wordt op zondag 29 april afgewerkt …

Peter Borren retires from international cricket

PRESS RELEASE Nieuwegein, 19 April 2018 – Today, the Royal Dutch Cricket Association (KNCB) has …

Nederland A naar Guernsey

Het Nederlands A-team speelt op 28, 29 en 30 april enkele wedstrijden in en tegen …

De GrijGle Cup: Flamingo’s tegen Excelsior’20

De GrijGle Cup Het is een traditie dat aan het begin van het nieuwe cricketseizoen …