Home - Dames en meisjes - Dames - Winst en verlies dames in Engeland

Winst en verlies dames in Engeland

De Nederlandse dames hebben in hun eerste dubbelweekend in de Royal London One Day competitie van de ECB 1x gewonnen en 1x verloren.

Nederland hield in de eerste ontmoeting, die van zondag tegen Cornwall, de thuisploeg op 189/8. Spinbowlers Caroline de Fouw (3-22/10, inclusief de nummers 1 en 2) ) en Silver Siegers (3-34/10) pakten de meeste wickets. Het aantal wides was aan de hoge kant (31).
De batting innings was minder: Nederland 139 all out. Alleen Chèr van Slobbe (42, 6×4), captain Heather Siegers (21, 4×4)  en opener Babette de Leede (11, 2×4) kwamen in de dubbele cijfers. Cornwall, dat ook moeite had de bal binnen de lijnen te bowlen (23 wides) won met 50 runs.

De start tegen Wiltshire, de dag erna en bijna 250 kilometer verderop, was fantastisch. Na twee overs was de score van het eerst battende Wiltshire 0-2. Het leek meer op een T20 dan de bedoelde 50 overs wedstrijd. Nederland bleef druk zetten en Wiltshire stortte ineen: 60 all out. Opnieuw drie wickets voor legspinner Silver Siegers (3-9/4), die samen met zus Heather (1-1/0.3) de staart oprolde. Lisa Klokgieters (2-8/4), Van Slobbe (2-17/8) en Robine Rijke (1-8/4) plus een run-out via Rijke zorgden voor de overige zes wickets.
Openers Babette de Leede (26, 4×4) en Jolien van Vliet (25, 3×4) lieten er geen Engels gras over groeien en stoomden door naar de zege: 62/0 in 8.4 overs. De overwinning met tien wickets was kort voor 14.00 uur Engelse tijd een feit.

Op de foto
Boven vlnr: Jolien van Vliet (Kampong), Silver Siegers (R&W), Lisa Klokgieters (Hermes DVS/Excelsior), Annemijn Thomson (Quick), Babette de Leede (VCC), Caroline de Lange (Quick), Caroline de Fouw (VCC), Robine Rijke (Quick)
Onder vlnr: Esther Corder (Quick), Juliët Post (VCC), Heather Siegers (R&W), Chèr van Slobbe (VCC), Julia Corder (VCC)

Scorecard Cornwall (TCS)

Scorecard Wiltshire (TCS)

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland rest strijd om plaats zeven / Netherlands play off for seventh place

In de kruisfinale voor de plaatsen vijf tot en met acht in de ICC WT20 …

Verrassende koploper Bedrijfscricketcompetitie / Surprise no. 1 Corporate cricket league

Halverwege het cricketseizoen kent de bedrijfscricketcompetitie een verrassende koploper. Infosys, het team van het grote …

Nederland verliest ook laatste groepsduel / Netherlands lose last group match

Het Nederlands damesteam heeft ook haar derde en laatste groepswedstrijd in het WK T20 kwalificatietoernooi …

Continental T20 prooi voor Nederland A

Het jaarlijkse Europees Continental T20 kampioenschap in Schiedam op 29 en 30 juni is gewonnen …