Home - Laatste nieuws - Winst en verlies in oefenwedstrijden

Winst en verlies in oefenwedstrijden

De tweede en derde oefenwedstrijd van het KNCB XI tegen een Zimbabwe select XI op respectievelijk 29 september en 1 oktober leverden de Nederlanders eerst een nederlaag en in de laatste wedstrijd een overwinning op.

In het tweede oefenduel maakte de 17-jarige Bas  de Leede zijn debuut. Paul van Meekeren, die eerder dan verwacht was aangesloten bij de groep, stond ook opgesteld. In een matig batting optreden van het team liet De Leede zien dat hij kan batten. Hij maakte als nummer negen 24 runs uit 39 ballen, inclusief een harde zes. Topscorer werd Sikander Zulfiqar met 33, het KNCB XI eindigde op 181 a.o. Dat totaal werd door het Zimbabwaanse team in de 27ste over overtroffen voor het verlies van slechts 1 wicket.

De oranje-mannen zegevierden in de derde oefenwedstrijd met zes wickets. Het bowlde het Zimbabwe Select XI uit voor 129, met in de hoofdrol Van Meekeren met 3-21/6 met de wickets van Mire, Musakanda en Moor. Nederland hield acht vangen vast, waarvan drie door wicketkeeper Barresi (foto) die Visée achter de palen verving. Het KNCB XI scoorde de winnende runs in de 31ste over voor het verlies van 5 wickets (Peter Borren 48*, Ben Cooper 44, 5×4, 2×6).

Interview Bas de Leede Radio West website

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Zege Ierland en een tie in Tri Series / Win Ireland and a tie in Tri Series

De twee duels tussen Ierland en Schotland in de T20I Tri Series eindigden in respectievelijk …

Umpire Rizwan Akram op Lord’s

Umpire Rizwan Akram is aangesteld voor de T20 Tri Series met Nederland, Nepal en de …

“Murder at Lord’s”

Als cricketers in ons kleine cricketland jagen we allen bijzondere dromen na. Of het nu …

Tweede zege van Nederland op Ierland / Second victory Netherlands over Ireland

Het Nederlands herenteam liet woensdag op VOC zien waarom het vier plaatsen hoger staat op …