Home - Dames en meisjes - Zege dames op Cornwall

Zege dames op Cornwall

In hun vierde van de zes wedstrijden die het Nederlands damesteam in de ECB One Day competitie speelt, versloeg het zondag in Falmouth Cornwall met vier wickets.  In het eerste duel begin mei had Nederland nog zijn meerdere moeten erkennen in deze tegenstander.

Cornwall won de toss, ging batten, en kwam nooit echt los. Uiteraard doordat de Nederlandse bowlers goed de druk erop hielden met in totaal 7 maidens, waarvan 3 van openingsbowler Robine Rijke, die ook nog twee wickets pakte: 2-14/10. Lisa Klokgieters stond ook weinig toe in haar tien overs maar werd niet beloond met een wicket: 0-19/10 (2 maidens). De eindscore van Cornwall stokte op 142/6.

De Nederlandse innings zag er een stuk voortvarender uit met een 50 run-partnership voor het eerste wicket tussen Babette de Leede (36) en Jolien van Vliet (22). Op 91 vielen twee wickets, op 108 ook, maar uiteindelijk passeerde Oranje met rustig en verstandig batten van Quick’ers Annemijn Thomson (19*) en Robine Rijke (16*)  het totaal in de 41ste over: 143/6. De batsmen hadden wat moeite met medium-pacer Kellie Williams, die vijf Nederlandse wickets nam: 5-23/10.

In het laatste weekend van mei, zondag 27 en maandag 28, speelt Oranje tegen respectievelijk Wiltshire en Dorset. Momenteel staat Nederland 1 (bonus)punt achter op Cornwall, dat uiteraard dezelfde tegenstanders treft. Dan zal blijken wie zich tot kampioen van de derde divisie B mag kronen, en eind augustus wedstrijden voor promotie naar de tweede divisie mag spelen.

Scorecard Cornwall – Nederland

Scorecard Wiltshire – Dorset

Stand

Comments via Facebook

comments

Check Also

Uitspraak Tuchtcommissie

Het bestuur van de KNCB heeft kennisgenomen van de beslissingen van de Tuchtcommissie in de …

Kandidaten finale The Cricket Challenge bekend

Na zes zonovergoten regionale voorronden, hebben twaalf scholen zich geplaatst voor de landelijke finale van …

Zege Ierland en een tie in Tri Series / Win Ireland and a tie in Tri Series

De twee duels tussen Ierland en Schotland in de T20I Tri Series eindigden in respectievelijk …

Umpire Rizwan Akram op Lord’s

Umpire Rizwan Akram is aangesteld voor de T20 Tri Series met Nederland, Nepal en de …