Home - Laatste nieuws - Zimbabwe wint eerste ontmoeting

Zimbabwe wint eerste ontmoeting

De eerste van de serie van drie eendaagse wedstrijden tussen Nederland en Zimbabwe is geëindigd in een zege voor de Afrikaanse bezoekers. Nederland stelde dinsdag op VRA na gewonnen toss als eerste aan bat teleur: bij de stand van 40/8 leek het zelfs al gedaan met Oranje. Een verstandig partnership van 86 runs tussen nummer 8 Logan van Beek en nummer 10 Timm van der Gugten bracht Nederland nog tot een score van 142 a.o. in 37.5 overs. Een  batting collaps in de middle-order zag Nederland van 28-2 afglijden naar 40/8.  Van Beek ontpopte zich tot Oranje’s topscorer met 64 n.o. van 83 ballen, Van der Gugten kwam tot 34 uit 58. Hij leek op weg naar een nog betere score, maar deponeerde de bal in een poging om een zes te slaan in de handen van long-on Craig Williams. Het was sowieso een vangenfestival in het veld: alle Nederlanders gingen gevangen, waarvan drie door wicketkeeper Moor en drie door Ervine in de slips.

Zimbabwe bleef rustig in zijn jacht op de 143 winnende runs. Oranje pakte nog wel enkele wickets, waarbij opnieuw Van Beek (foto) betrokken was. Eerst met een prachtige running catch plus een goed getimede duik vanaf backward point waarmee hij opener nr. 2 Mire uitving, daarna door de andere opener Masakadza te bowlen. Captain Borren hield twee mooie vangen vast in de slips, één op spinner Rippon en één op fastbowler Van Meekeren, maar verder liet Zimbabwe, met maar liefst drie linkshandige batsmen in de top-order, het niet komen. De winnende runs kwamen van het bat van Sikandar Raza, die met een zes op de tweede bal van de 31ste over de winnende runs liet noteren.

Nederland had enkele keren te kampen met wat pech in het veld, maar er zal in de tweede wedstrijd donderdag opnieuw op VRA zeker een betere prestatie aan bat nodig zijn om het Zimbabwe moeilijker te maken.

Scorecard Cricketeurope

De nieuwe coach van het Nederlands elftal Ryan Campbell heeft een openhartig interview met CricInfo’s Peter della Penna.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Uitspraak Tuchtcommissie

Het bestuur van de KNCB heeft kennisgenomen van de beslissingen van de Tuchtcommissie in de …

Kandidaten finale The Cricket Challenge bekend

Na zes zonovergoten regionale voorronden, hebben twaalf scholen zich geplaatst voor de landelijke finale van …

Zege Ierland en een tie in Tri Series / Win Ireland and a tie in Tri Series

De twee duels tussen Ierland en Schotland in de T20I Tri Series eindigden in respectievelijk …

Umpire Rizwan Akram op Lord’s

Umpire Rizwan Akram is aangesteld voor de T20 Tri Series met Nederland, Nepal en de …