Home - Laatste nieuws - Afghanistan ook naar WK

Afghanistan ook naar WK

Door een verrassende comeback heeft het Afghaanse cricketelftal zich naast de West Indies geplaatst voor de ICC World Cup 2019 in Engeland & Wales. Afghanistan versloeg in de allesbeslissende wedstrijd Ierland, dat daarmee met Zimbabwe de grote verliezer van dit kwalificatietoernooi werd.

Door de uitkomst van de groepsfase leek het er in eerste instantie op dat Afghanistan weinig tot geen kans meer had om zich te plaatsen. Het nieuwe Full Member was met slechts één zege maar net als derde uit groep A op NRR doorgegaan, nadat het de eerste drie wedstrijden had verloren van achtereenvolgens Schotland, Zimbabwe en Hong Kong. In De Super Sixes versloeg het daarna wel de West Indies en de VAE, dat op zijn beurt weer heel verrassend van Zimbabwe won dat daardoor, spelend in eigen land, werd uitgeschakeld. De ontmoeting met Ierland, dat net als Afghanistan vorig jaar Full Member werd, was beslissend voor de tweede plaats. Die viel Afghanistan ten deel door een zege met met 5 wickets op de ontroostbare Ieren.

Net als tegen de VAE speelde aanvoerder Stanikzai weer mee, die door een blindedarmoperatie niet aan de groepswedstrijden en het eerste duel met de West Indies kon meedoen. Hij verving een geblesseerde speler. Stanikzai was in de wedstrijd tegen Ierland erg belangrijk met 39 runs van 29 ballen (4×4, 1×6). Met Najibullah Zadran produceerde hij op de stand van 181/5 (in 44.5 overs) een partnership van 32 runs in 26 ballen. Stanikzai ‘sloeg’ op de eerste bal van de laatste over, via een inside edge die voor vier ging, de winnende runs tegen Ierland: Ierland 209/7 in 50 overs, Afghanistan 213/5 in 49.1 overs.

In de finale, die alleen nog maar om de toernooiwinst ging, won Afghanistan opnieuw van de West Indies.

 

Scorecard Ierland – Afghanistan

Scorecard finale West Indies – Afghanistan

Speler van het toernooi werd allrounder Sikander Raza van Zimbabwe.
Uiteraard werd er een ‘ICC Team of the Tournament gekozen. Daarin kwam geen Nederlandse speler voor, maar Roelof van der Merwe kreeg net als vijf andere spelers extra aandacht van de ICC: ‘The six that missed out‘.

Eindstand WCQ:
1. Afghanistan
2. West Indies
3. Zimbabwe
4. Schotland
5. Ierland
6. V.A.E.
7. Nederland
8. Nepal
9. P.N.G.
10. Hong Kong

De tien landen die in 2019 aan de WK meedoen, zijn:
Engeland, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, India, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, West Indies, Afghanistan.

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …