Home - Archive - Engelse coaches voor jeugd

Engelse coaches voor jeugd

Drie gespecialiseerde Engelse crickettrainers, onder wie battingcoach Phil Hudson (foto), komen van 23 tot en met 25 oktober naar Nederland voor trainingssessies met een selecte groep Dutch Lions en Lionesses in de leeftijd van 10-20 jaar.


De coaches die de spelers gaan trainen op het gebied van pacebowling, batting en spinbowling zijn respectievelijk Kevin Innes, Phil Hudson en oud-international van Engeland Min Patel.

De 38-jarige Kevin Innes is een level 4 coach, die voor Northamptonshire en Sussex heeft gespeeld, en tegenwoordig pacebowling hoofdtrainer is bij Northants. Phil Hudson (foto), ook een level 4 trainer, was tot voor kort ICC Europe Performance Manager. Van zijn Europese programma’s in de afgelopen tien jaar hebben veel Dutch Lions spelers, zoals Nederlandse talenten als Paul van Meekeren, Tim Gruijters, Vinoo Tewarie en Sebastiaan Braat, veel plezier gehad. Spinner Min Patel (level 3 coach) speelde twee testmatches voor Engeland, en is momenteel spinbowling coach bij Kent.
De genodigde spelers zullen op drie opeenvolgende dagen met deze specialisten trainen op hun expliciete vaardigheden.

 

De geselecteerde spelers

Comments via Facebook

comments

Check Also

Hard werken bij de TUKS Academy

De winter van 2018-2019 zal de laatste echte ‘winterstop’voor de selectie van het Nederlands elftal …

Talenten naar zuidelijk halfrond

Tijdens de winterperiode verblijft een flink aantal jonge, talentvolle Nederlandse spelers en speelsters in cricketlanden …

Winterselecties dames en meisjes bekend

Bondscoach Sean Trouw, bij de KNCB verantwoordelijk voor het High Performance programma van de dames- …

Blij met cricketprijzen

Op de afsluitende avond van de nationale meisjesteams en het Nederlands damesteam, vrijdag 28 september …