Home - Dames en meisjes - Blij met cricketprijzen

Blij met cricketprijzen

Op de afsluitende avond van de nationale meisjesteams en het Nederlands damesteam, vrijdag 28 september op het gastvrije VRA, werden voor de zevende keer de jaarlijkse prijzen uitgereikt die door de speelsters zelf en de staf worden gekozen.

Bij de U13-meiden ging de prijs volgens de teamleden naar Phebe Molkenboer (foto). Geen wonder, want de speelster van HCC sloeg op tour in Engeland een century (103*) in een 35-overwedstrijd tegen Berkshire. Des te knapper, omdat de U13-Lionesses nog nooit zo’n lange wedstrijd hadden gespeeld. Lees het verslag van de tour er nog eens op na! Phebe volgt op deze leeftijd een van de beste speelsters van het Nederlands team, Pauline te Beest, op, die eveneens op 13-jarige leeftijd een century maakte.
De begeleiding van de U13 koos als speelster van het jaar Nidhi Patil van Qui Vive, omdat ze een enorme progressie boekte in het afgelopen seizoen. Nidhi zelf was compleet verrast door deze uitverkiezing.

Van de vrijwel geheel nieuwe U15-selectie was Merel Dekeling van Quick de onbetwiste winnaar van de prijs ‘Speelster speelster van het jaar’. Opvallend was dat álle U15-speelsters een nominatie hadden ingestuurd, terwijl dat bij de andere teams niet altijd het geval was. De staf (coach en manager) koos voor Robyn van Oosterom, die helaas niet aanwezig was, maar de Haagse vertegenwoordiging ging ervoor zorgen dat de beker bij Robyn (HBS) terechtkwam.

De U17 kende een zeer succesvolle tour in Engeland, en dat kwam volgens veel speelsters door de geweldige captaincy, en prestaties, van Iris Zwilling, die het team rustig maar geïnspireerd aanvoerde. Ook het management was dusdanig onder de indruk van het optreden van Iris, dat zij ook deze beker in ontvangst mocht nemen: de HCC-speelster vertrok dus met twee prijzen naar huis.

Hetzelfde gold voor het Nederlands dameselftal, dat het afgelopen seizoen in het Women’s WorldT20 kwalificatietoernooi in Nederland en in de ECB-competitie speelde. Denise van Deventer-Hannema (Excelsior’20) kreeg zowel van de andere speelsters als van de begeleiding de prijs als speelster van het jaar toebedeeld voor haar nooit aflatende energie, en de team spirit die zij het hele jaar door liet zien. Oud-aanvoerster en assistent-coach van de nationale ploeg Helmien Rambaldo reikte de bekers uit – alleen was Denise verhinderd, maar de bekers komen ongetwijfeld op haar schoorsteenmantel te staan.

De vorig jaar ingestelde prijs voor de ‘Coach van het Jaar’ van de vier teams, ging dit keer naar coach Sean da Silva van de U17 Lionesses. Hij was helaas zelf niet aanwezig, maar de KNCB zal er uiteraard voor zorgen dat hij de beker in huis krijgt. Helaas heeft Da Silva aangegeven dat hij volgend jaar niet meer beschikbaar is. Ook Annemijn Thomson, die maar liefst drie jaar achtereen met diverse Lionesses-teams begeleidde, trainde en mee op tour ging als coach én manager, kondigde aan dat ze in 2019 niet meer beschikbaar is. Nationaal dames- en meisjescoördinator Sean Trouw zal op zoek moeten gaan naar nieuwe stafleden.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Uitspraak Commissie van Beroep

Heden heeft de Commissie van Beroep uitspraak gedaan in de door het KNCB Bestuur ingebrachte …

Nederlands heren elftal naar Oman en India / Dutch Men’s team to Oman and India

Het Nederlands heren elftal vliegt op 7 februari naar Oman om daar in een Twenty20I …

VOC en VCC winterkampioenen jeugd

Na razendspannende wedstrijden werden VOC U11 en VCC U13 zondag 25 november in Den Haag …