Home - Oranje - Blog #1 uit Sri Lanka door Hidde Overdijk

Blog #1 uit Sri Lanka door Hidde Overdijk

Er is een groep van 12 man naar Sri Lanka vertrokken om te trainen. Tijdens de periode dat zij daar zijn worden er regelmatig blogs op de KNCB website geplaatst, geschreven door de aanwezige spelers. Dit is de eerste editie door Hidde Overdijk.

Dag 1

Op 27 november was het dan zover iedereen werd om 12:00 verwacht op Schiphol omdat we om half 3 Nederlandse tijd naar Sri Lanka vlogen. Het vliegtuig was half vol, dus de meeste van ons hadden veel ruimte om lekker films te kijken.

28 november komen we ‘s ochtends aan in Sri Lanka en gingen we gelijk naar ons appartement. In dit appartement zitten we met 8 spelers en de coach. De andere 4 spelers zitten in een ander appartement ongeveer een 1 km van ons vandaan. De eerste dag bestond vooral uit het ontdekken van het cricketveld, restaurantjes, sportschool en zwembad. Iedereen heeft ook snel een eigen sim kaart gekocht zodat iedereen internet heeft. Om 5 uur hadden we een meeting met de coach en daarna ging iedereen eten. Na het eten ging iedereen vrij snel naar zijn kamer, want er is niet veel geslapen in het vliegtuig waardoor iedereen wel moe was.

Dag 2

Dit was de eerste dag dat we gingen trainen op de cricket club colts. Om half 10 werden de tassen opgehaald om die alvast naar de club te brengen en wij moesten er om half 11 zijn. Hier had iedereen toen de tijd om even om zich heen te kijken hoe de condities van de wickets waren. Om 11 uur begon de training met eerst een korte warming up om vervolgens de netten in te gaan. De training was zo ingedeeld dat 6 man gingen batten, 3/4 man gingen fielden en 2/3 man gingen bowlen + net bowlers uit Colombo. Dit is de eerste set en die duurt iets langer dan een uur. Daarna is de 2de set met nieuwe batters en nieuwe bowlers. Sommige moesten even wennen aan de nieuwe condities, maar de meeste paste zich vrij snel aan. Na de training gingen we lunchen en hadden we een recap over de eerste training. Over wat er allemaal goed ging tijdens de eerste training en wat er allemaal beter kon. Rond een uurtje of 4 vertrok iedereen naar de sportschool om nog wat extra arbeid te verzetten. Om daarna lekker in het zwembad uit te rusten. Toen iedereen terug was werd de PlayStation geïnstalleerd om de gedachte even niet bij sport te houden. Rond 7 uur gingen de meeste eten bij het zogeheten “majestic city” waar allemaal kleine eet kraampjes waren. Toen iedereen terug was hebben we met zijn alle nog een documentaire gekeken over hoe je het beste op spin kan batten. Daarna ging iedereen weer naar bed omdat het een zware dag was.

Dag 3

De tweede trainingsdag begon wat eerder dan de dag ervoor we moesten om 10 uur op de club zijn, want er werd regen in de middag voorspeld. De trainingen waren weer hetzelfde ingedeeld als de dag ervoor alleen nu met een andere batting en bowling volgorde. Bij deze training kon je al zien dat iedereen had geleerd van de dag ervoor en dat het bij iedereen een stuk beter ging. Tijdens de training is er iets misgegaan Paul en Leon waren bezig aan hun fielding sessie. Paul kreeg een hoge vang en wilde die met een duik vangen hierbij kwam hij verkeerd op zijn schouder terecht en moest naar het ziekenhuis. Na de training gingen we eerst weer lunchen en bij de lunch kwamen de eerste berichten over Paul door dat zijn sleutelbeen uit de kom was. Na de lunch zijn we met zijn alle naar het zwembad gegaan voor de recap sessie. Vervolgens gingen er mensen sporten en andere zwemmen. Toen de meeste klaar waren besloten 6 gasten om Paul te bezoeken in het ziekenhuis de andere zouden later gaan. Voor de avond stond er nog een documentaire over spin bowling gepland.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Topsport nieuwtjes

De KNCB is verheugd te melden dat er overeenstemming is bereikt met Ryan Campbell over …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …