Home - Club Advies en Contact - Werving en Clinics

Werving en Clinics

Voor de werving en het behoud van de leden, onderhoudt de vereniging intensieve contacten met de (sport-) verenigingen in de omgeving, scholen en de buurt. Dankzij de contacten met de gemeente, blijft de vereniging ook op de hoogte van het lokale sportbeleid.

CricKIDS: Tips en Programma

Voor het werven van jeugdspelers op scholen, sportverenigingen en omni-verenigingen, heeft de KNCB de folders CricKIDS ontwikkeld. De folders zijn uitgevoerd als leskaarten op A4 formaat.

Aan de Slag met CricKIDS is voor verenigingen en staat vol met tips voor een geslaagde werving.

CricKIDS is een clinic programma voor docenten, sportdocenten, sportcoaches, schoolkinderen en vriendjes. CricKIDS bevat een korte introductie over cricket en een lesprogramma voor 1 of meer weken. CricKids kan gebruikt worden ter voorbereiding van een scholentoernooi.  Tevens welk materiaal gebruikt kan worden voor de lessen. Op de achterkant is ruimte om een sticker te plakken met contactgegevens van de vereniging.  Het programma is geschikt voor middelbare scholen en basisscholen.

Aanbevolen materiaal

Kwiksets maat 3 voor basisscholen (leeftijd 7-12 jaar) en maat 5-6  voor de eerste klassen van de middelbare scholen (leeftijd 13-15 jaar), tennisballen en zachte cricketballen (softballs of incrediballs).

Verenigingen kunnen het materiaal bestellen tegen kostprijs, scholen betalen het reguliere tarief (voor meer informatie, klik op de folders CricKIDS onderstaand).

Tevens heeft de KNCB flyers Cricket, De Wereld in Sport, beschikbaar (zie onderstaand), en stickers en vaantjes voor de jongste cricketers.

pdf-petit1  Aan de Slag met CricKIDS
pdf-petit1 CricKIDS
pdf-petit1 Cricket, De Wereld in Sport
pdf-petit1 Meer leden en sponsoren in 4 stappen