Home - Laatste nieuws - Agenda - Cricket doet mee met de AH Sport Actie!

Cricket doet mee met de AH Sport Actie!

Ben jij met jouw sportclub op zoek naar meer leden? Willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep aan je binden? Of willen jullie je sportclub meer en breder onder de aandacht brengen? Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden hebben de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking opgezet, met de missie om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen. Ook de KNCB doet mee.

In september organiseren we samen met duizenden gastvrije sportclubs de AH Sportactie, die miljoenen mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past. De AH Sportactie valt tegelijkertijd met de Nationale Sportweek. Zowel de Nationale Sportweek als de AH Sportactie bieden jouw sportclub de gelegenheid mensen kennis te laten maken met jouw sportclub en jouw sport.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor klanten? 

Via een spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor sportclubs? 

Iedere sportclub met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. We willen daarbij sporters stimuleren minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!

Verbinding met de Nationale Sportweek 

De tweede week van de AH Sportactie valt gelijk met de Nationale Sportweek, die dit jaar van 9 tot en met 17 september is. De Nationale Sportweek heeft als doel sporten en bewegen voor iedereen te promoten door landelijk en lokaal events, clinics en ludieke acties in te zetten.

Ook jij kunt deze week als sportclub iets organiseren! Wij hebben het voor jouw sportclub extra gemakkelijk gemaakt: zowel de AH Sportactie als de Nationale Sportweek werken via hetzelfde online zoek & boek systeem. Je hoeft maar één keer gegevens in te vullen, waarna jouw sportclub zichtbaar is op zowel de AH Sportactie website als op de Nationale Sportweek website. Zo kunnen mensen jouw sportclub eenvoudig vinden en heb jij per sportactiviteit inzichtelijk wie er bij jou komt sporten.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek 2017 op www.nationalesportweek.nl.

Hoe doe ik als sportclub mee? 

  1. Meld zo snel mogelijk je sportclub aan op www.clubprofiel.nl. Je clubprofiel wordt daardoor zichtbaar op www.sport.nl. Vanaf september is je clubprofiel op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Houd bij aanmelding het KvK nummer van je sportclub bij de hand.
  2. Meld je sportactiviteiten aan via je clubprofiel voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek. Vanaf begin september zijn je activiteiten ook op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien.

Vanaf 4 september gaan klanten sparen en zich aanmelden voor sportactiviteiten. Tot en met 3 december kunnen sportactiviteiten geboekt worden. Alle sportactiviteiten in de Nationale Sportweek, ook die van de AH Sportactie, zijn zonder spaarkaart te boeken.

Hoe werk ik samen met de Albert Heijn-winkels? 

Veel Albert Heijn-winkels hebben zin om met jullie samen te werken! Je kunt de Albert Heijn-winkels benaderen voor het promoten en aanbieden van jouw sport in of bij de winkel tijdens de AH Sportactie. Ook kun je bijvoorbeeld de AH medewerkers uitnodigen om eens kennis te komen maken met jouw sport en sportclub.

Support voor de sportclubs en de sporters 

Het zoek en boek systeem is volledig geautomatiseerd. Sporters krijgen zo de juiste informatie over de geboekte sportactiviteit. Als sportclub krijg je bericht van iedere inschrijving, inclusief de contactgegevens van de sporters. Door de persoonlijke en aanmoedigende mails en korte lijnen tussen de trainer en de sporters helpen we jou én de sporters om elkaar nog beter te kunnen vinden. Na afloop van de sportactiviteit kunnen sporters een online review schrijven om anderen te vertellen hoe leuk het was om bij jou te sporten. Daarnaast staan op jouw clubprofiel ook alle logo’s, foto’s, posters en banners die te gebruiken zijn in jouw communicatie uitingen, social media en bij jou op de sportclub. Ook ontvang je vanaf augustus via de mail tips en trucs die je helpen om de nieuwe sporters op een gastvrije manier te ontvangen. Hulp nodig? Via jouw clubprofiel vind je meer informatie, inclusief de contactgegevens van jouw sportbond, gemeente en het Sport Supportteam. Zij helpen je graag verder. Ook vind je daar binnenkort de contactgegevens van de Albert Heijn winkels bij jou in de buurt.

AH Sportactie en de KNCB

De periode van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek zijn niet heel gunstig voor de cricketclubs. De meeste cricket clubs delen de accommodatie met voetbalverenigingen en hebben dan geen eigen veld of clubhuis. Toch wil de KNCB deze gelegenheid om sport onder een brede doelgroep te promoten, voor haar verenigingen niet voorbij laten gaan.

Hoe de verenigingen verder invulling willen geven aan de AH Sportactie, is aan de verenigingen zelf. Misschien is het een mooie gelegenheid om samen met een vereniging in de regio clinics te verzorgen in de hal, op scholen of op een bevriende sportvereniging, bijvoorbeeld een voetbal- of rugbyclub. Samen ben je sterk(-er) en bereik je (nog) meer.

Albert Heijn Sportfestijn, Zuiderpark, Den Haag 9-10 september

De AH Sportactie gaat sportief van start op 9 en 10 september in het Zuiderpark in Den Haag.  Onder het mom van Fit Food en Fun bieden ca 50 sportaanbieders het hele weekend sport activiteiten aan op het sportfestival. Ook de KNCB doet hieraan mee. Kom naar het Zuiderpark en doe mee met de cricketclinics of probeer een van de andere sporten. Meer info? Klik op www.ahsf.nl

 

 

 

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …