Home - Competitie - Damescricketers komen bijeen

Damescricketers komen bijeen

Bij Kampong Cricket in Utrecht is dinsdag 12 november een bijeenkomst van vertegenwoordigers van de verenigingen met damescricket.


Dit zijn er helaas niet veel; er wordt nog slechts op elf clubs damescricket gespeeld, waarvan drie teams alleen aan de Twenty20 competitie deelnamen in 2013.
Afgelopen seizoen hebben de negen overgebleven competitieteams in een voorronde eerst allemaal tegen elkaar gespeeld, waarna een splitsing in top-4 en onderste 5 werd gemaakt.
Op een half oktober rondgestuurde enquête is van alle teams een reactie ontvangen; het overleg over de damescompetitie en –structuur zal op de uitkomsten daarvan zijn gebaseerd. Er zijn al diverse voorstellen voor 2014 gedaan; het verloop van het volgende seizoen is uiteraard ook afhankelijk van hoeveel en welke teams zich gaan inschrijven.
Het aantal meisjes dat in de jongste jeugd cricket speelt, heeft zich de afgelopen jaren wel uitgebreid, zo bleek zowel uit de enquête als uit een eerdere inventarisatie bij de jeugdafdelingen van clubs met jeugdcricket.
De vergadering wordt voorgezeten door bestuurslid damescricket Rod Lyall. De aanvang is 19.45 uur, Kampong CC, Mytylweg 17, 3585 LM Utrecht.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Blij met cricketprijzen

Op de afsluitende avond van de nationale meisjesteams en het Nederlands damesteam, vrijdag 28 september …

Alle kampioenen van 2018

De lijst van cricketkampioenen in 2018 is volledig. In 24 verschillende klassen en leeftijdscategorieën, van …

CapGemini prolongeert titel bedrijfscricket / CapGemini retains title

Evenals in 2017 heeft het bedrijfscricketteam van CapGemini dit seizoen het kampioenschap in de Bedrijfscricketcompetitie …

VCC verzamelt landskampioenschappen

Op de laatste dag van de KNCB jeugdcompetitie op zondag 9 september vielen de laatste …