Home - Dames en meisjes - Damestraject richting WK-kwalificatie gestart

Damestraject richting WK-kwalificatie gestart

Op zondag 27 september is in de VOC-hal het voorbereidingstraject van het Nederlands dameselftal richting het T20 WK-kwalificatietoernooi in Bangkok gestart. De selectie zal elke zondagochtend trainen onder leiding van hoofdcoach Peter Cantrell en assistent-coaches Helmien Rambaldo en Caroline de Fouw. De dames staat een intensieve periode te wachten, waarin zij zich fysiek en mentaal voorbereiden op het toernooi in Thailand naast hun dagelijkse werk- en schoolverplichtingen. Direct voorafgaand aan het toernooi vindt een trainingskamp plaats in Sri Lanka, waar de dames aan de Aziatische omstandigheden kunnen wennen en enkele oefenwedstrijden spelen.

De selectie voor het toernooi bestaat uit: Esther de Lange (c) (Kampong), Miranda Veringmeier (vc), Cher van Slobbe, Lisa Klokgieters, Juliët Post (allen Hermes DVS), Sterre Kalis (HCC), Babette de Leede, Esther Corder (beiden VCC), Carmela Appel (Kampong), Christine Erkelens (Ajax), Annemijn Thomson, Coco Steenstra Toussaint, Robine Rijke (allen Quick Haag) en Heather Siegers (Rood en Wit).

Caroline de Lange (Quick Haag) en Nathalie Hennis (VRA) zijn bij de selectie gevoegd als reserve-speelsters in het geval van ernstige blessures en zullen meedoen aan de voorbereiding op het toernooi.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland A te sterk voor België

In de eerste officiële internationale wedstrijd van het seizoen 2019 toonde het Nederlands A-team zich …

Sportfilm Festival Rotterdam brengt film cricketlegende Sachin Tendulkar

Het Sportfilm Festival Rotterdam viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Dit vijfdaagse evenement duurt van …

Finales Flamingo Indoortoernooi in Utrecht

In het indoorseizoen 2019 worden de finales van het jaarlijkse Flamingo-Indoortoernooi dit keer niet in …

Drukke zomer voor Nederlands dames XI / Busy summer for Dutch women’s XI

Het seizoen 2019 belooft een intens en druk jaar te worden voor het Nederlandse damesteam. Het …