Home - Oranje - Dutch Lions - Denemarken wint U19 kwalificatie, Nederland 2de

Denemarken wint U19 kwalificatie, Nederland 2de

Het Deense team heeft de ICC Europe kwalificatietoernooi tweede divisie, voor het WK U19 van 2018, gewonnen. In het toernooi dat in Nederland werd gespeeld, wonnen de Denen alle zes wedstrijden. Op de laatste dag wisten de Dutch Lions U17 van Guernsey, waarvan ze eerder hadden verloren, te winnen. Door die zege eindigden de Oranje leeuwen op de tweede plaats.

Voor de laatste ronde was het al duidelijk dat Denemarken het toernooi als winnaar zou afsluiten na vijf gewonnen wedstrijden. Ook hun laatste ontmoeting, met zwakste broeder Italië op Excelsior, werd door de Denen gemakkelijk gewonnen: Italië 54 a.o. – Denemarken 55/2 in 10.2.
Nederland trad op VOC aan tegen Guernsey. De dag ervoor had het ruim van Italië gewonnen. Nederland won de toss , ging eerst batten en kwam tot 231 all out in 47.3 overs. Alyan Razzagi zette zijn vorm van de vorige wedstrijd voort met 49 runs, en Boris Gorlee was opnieuw belangrijk met 61 runs. Nehaan Gigani voegde er 37 nette runs aan toe als nummer zes. Een prima score, die de druk bij Guernsey legde. Dat ging echter ijzersterk van start met een 99-run partnership voor het eerste wicket. Het tweede viel op 104, en wickets nummer 3 op 132. Guernsey leek aardig op weg naar de overwinning. Toen echter op 180 het vierde wicket viel, was het gebeurd. Nederland pakte het ene na het andere wicket en greep de zege door Guernsey, dat steeds paniekeriger ging batten, voor 204 uit te bowlen. De laatste zes batsmen kwamen tot slechts 16 runs door uitstekend bowlen en veldwerk van de Dutch Lions. Er gingen maar liefst zeven batsmen bowled. Safraaz Sardha (4-38/10) en aanvoerder Bas de Leede (3-40/7) stuurden de laatste zeven batsmen naar de kant. Philippe Boissevain, het hele toernooi goed op dreef met de bal, nam het belangrijke eerste wicket van Stokes. Razzagi en Sean Walsh pakten ieder een vang op eigen bowlen. Het laatste wicket viel door een koelbloedige run-out.

Op VOC reikte Ed Shuttleworth, de CEO van ICC Europe, de trofee uit aan de Deense captain Oliver Hald.

Toernooipagina Cricketeurope (scorecards, eindstand, verslagen en foto’s)

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …