Home - Dames en meisjes - Dames - Dikke overwinning Nederlands dames XI

Dikke overwinning Nederlands dames XI

Opnieuw heeft het Nederlands dames elftal met overmacht een wedstrijd in de derde divisie B van het ECB County Championship gewonnen. Na de gemakkelijke zege op Wiltshire van vorige week, werd nu Dorset met speels gemak aan de kant gezet: de thuisploeg won de toss, ging batten en bleek totaal niet opgewassen tegen de gevarieerde Nederlandse aanval, die gesteund werd door een fanatiek fieldend team.

Op het prachtig gelegen veld van de Canford School stond Dorset na 44.2 overs voor 103 aan de kant. Debutante Nayla Groenendijk (MOP) kwam tot 2-15/6, Annemijn Thomson pakte vier wickets (4-25/10), Robine Rijke stond vrijwel geen runs toe in haar 10 overs (1-9/10), ook Lisa Klokgieters pakte 1 wicket (1-12/5), captain Heather Siegers ruimde de nummer 10 op en pakte twee wickets voor slechts 1 run in 2.2 overs. Een positief detail was dat opening bowlers Rijke en Klokgieters geen enkele wide bowlden.

Openers Denise Hannema en wicketkeeper Jolien van Vliet gaven de rest van de Nederlandse batsmen, inclusief de andere twee debutantes Annemijn van Beuge en de Nieuw-Zeelandse Clare Mains, geen kans om ook in actie te komen. Gedegen en rustig bouwde dit duo aan een sterke opening en op de eerste bal van de 24ste over was de wedstrijd al voorbij: 107/0, met 63 runs van Hannema (8×4) en 20 runs van Van Vliet (2×4).

In deze divisie lijkt alleen Cornwall, de opponent volgende week in Falmouth aan de Engelse zuidkust, een tegenstander van gelijke waarde. Indien Nederland dit duel met ruim verschil wint, dan kan de ploeg van coach Sean Trouw winnaar worden van deze groep.

Scorecard

Stand

Comments via Facebook

comments

Check Also

PAC voor Pakistan XI

Op een bewolkte maar droge middag heeft het Pakistan XI zaterdag op VCC de Pakistan …

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

A.s. zondag 23 september vindt de vierde editie van de Talent-Selectiedag van de KNCB plaats. …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …

Jeugdfinales U13 en U17 op VCC

De finales bij de jeugd in de U13 en UI17 worden komende zondag 9 september …