Home - Oranje - Dutch Lions - DL U15 vermaakt zich in Denemarken

DL U15 vermaakt zich in Denemarken

Op de tour naar Denemarken heeft het Dutch Lions U15-team drie van de vier wedstrijden gewonnen. Alleen op de laatste dag, met een omgezette batting-order, werd er van de Deense U15 opponenten in een 50-over wedstrijd verloren. Ook in Kopenhagen bij de Svanholm cricketclub werd er gespeeld in een zomerse hitte op door de zon verschroeide velden.

De reeks wedstrijden startte met een T20 op maandag 16 juli. De Denen wonnen de toss en wilden fielden. Nederland zette aan bat een pittig totaal neer met 174/6. Topscorer werd Alexander de Graaff met 36 runs uit 21 ballen (7×4), op de voet gevolgd door Stan van Troost met 31 uit 20 (4×4). Het hoogste partnership was dat tussen Van Troost en Debrup Dasgupta van 37 voor het vierde wicket. De Deense jongens begonnen goed, met een partnership van 70 runs voor het tweede wicket, maar scoorden toch te langzaam om in de buurt van het Nederlandse totaal te komen: 113/4 na 20 overs. Dat partnership werd gebroken door Shariz Ahmed, die tot de zeer zuinige cijfers van 1-9/4 kwam.

Op de tweede dag werd er een 50-over wedstrijd gespeeld die met overmacht door de Oranje U15 werd gewonnen. Weer eerst battend, nu na gewonnen toss, kwam er een score van 253 a.o. in 47.1 overs op het bord. Dasgupta topscoorde met 71 (4×4) van 80 ballen, goed gesteund door wicketkeeper Pierre Jacod met 48 in een partnership van 101 runs. Met nog een vijftal zeer nuttige bijdragen eindigde Nederland op het goed verdedigbare totaal. Dat verdedigen deed de ploeg overduidelijk: Denemarken 104 a.o. in 21.3 overs. De acht bowlers deden weinig voor elkaar onder. Shreyas Potdar nam de meeste wickets (2-23/4), Udit Nashier (2-9/3) bowlde extreem karig en legspinner Stan van Troost maakte de wedstrijd in 2 ballen uit: 2-1/0.2. De Denen kwamen niet verder dan een partnership van 34 voor het vierde wicket.

Ook de T20 op de derde dag werd een prooi voor Nederland, een zege met 25 runs. Na gewonnen toss opnieuw eerst batten, met als resultaat 157/4. Een hard slaande De Graaff (60 van 43 ballen, 5×4, 1×6), Jacod (31 van 31), Ahmed (20 van 19) en Dasgupta (14 van 13) leverden de grootste bijdragen. Een sterk optreden in het veld met maar liefst vier run-outs gekoppeld aan zuinig bowlen deed Denemarken stranden op 132/8. Udit Nashier had een goede dag met 1-13/3, het wicket waarmee hij de belangrijkste Deense batsman uitbowlde, een vang en een run-out.

Op de vierde dag ging Denemarken eerst batten in een 50-over duel en het zette 160 a.o. neer, met opnieuw drie wickets voor legspinner Potdar (3-28/8), Tanveer Khawaja kwam tot 2-15/7 en ook Nashier gaf vrijwel niets weg met 0-10/4. Met een herziene batting-order, om spelers die (vrijwel) nog niet hadden gebat een kans te geven, struikelde Nederland op het eind over de laatste trede. Opener Aryaan Dutt maakte de meeste runs (47) maar de wedstrijd was net te kort om te winnen: 153 a.o.

Het team dat zo succesvol was, bestond uit:
Mees van Vliet (ACC), Shreyas Potdar (ACC), Stan van Troost (Excelsior’20), Shariz Ahmed (Groen & Wit), Sebo Hammer (HCC), Dietmar Hennop (HCC), Alexander de Graaff (R&W), Pierre Jacod (Kampong), Aryan Dutt (VCC), Tanveer Khawaja (VCC), Debrup Dasgupta (VRA), Udit Nashier (VRA).
Coach: Farhaad Sardha; Manager: Roland Lefebvre

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Sportfilm Festival Rotterdam brengt film cricketlegende Sachin Tendulkar

Het Sportfilm Festival Rotterdam viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Dit vijfdaagse evenement duurt van …

Finales Flamingo Indoortoernooi in Utrecht

In het indoorseizoen 2019 worden de finales van het jaarlijkse Flamingo-Indoortoernooi dit keer niet in …

Drukke zomer voor Nederlands dames XI / Busy summer for Dutch women’s XI

Het seizoen 2019 belooft een intens en druk jaar te worden voor het Nederlandse damesteam. Het …

Nieuw elan rond nationale mannenselecties / New spirit Dutch national men’s squads

Ryan Campbell, hoofdcoach van het Nederlands heren elftal, heeft de selectie voor het Nederlands heren …