Home - Oranje - Oranje Heren - Intercontinental Cup 2015-2017 - Drie debutanten in I-Cup tegen Namibië

Drie debutanten in I-Cup tegen Namibië

Het Nederlands herenteam is woensdagochtend 29 november in Dubai met drie debutanten begonnen aan de Intercontinental Cup-wedstrijd tegen Namibië. Het zijn van links naar rechts op de foto Ali Ahmad (HCC), Bas de Leede (VCC) en Scott Edwards (Excelsior’20). De 22-jarige Ahmad werd ingevlogen nadat left-armer Fred Klaassen een breuk in zijn linkerarm had opgelopen tijdens de training. De drie nieuwelingen kregen voorafgaand aan het duel hun cap uitgereikt door vice-captain Pieter Seelaar, die ruim tien jaar geleden zijn debuut in Oranje maakte.

Eerste dag
De ploeg van coach Ryan Campbell batte eerst, kende een redelijke opening met daarna een kleine dip door de opeenvolgende wickets van Barresi (34) en Borren (lbw 1ste bal) op de stand van 74. Bas de Leede vertrok met 5 runs achter zijn naam op 96, Ben Cooper scoorde 60 runs en ging als vijfde uit op 147. Daarna tilden Roelof van der Merwe (157*) en Max O’Dowd (109*) de score voor het zesde wicket via een partnership van 253 runs vlot naar een prachtig totaal van precies 400 na de 96 overs op de eerste van de vier dagen. O’Dowd kwam daarmee tot zijn tweede achtereenvolgende century in de I-Cup: in augustus tegen Ierland kwam hij al tot 104. Hij verbeterde deze score dus voorlopig met 5 runs. Dit duo is nog slechts 35 runs verwijderd van het hoogste partnership ooit in de geschiedenis van het Nederlandse I-Cup cricket, de 288 van Cooper en Seelaar afgelopen februari in en tegen Hong Kong.

De wedstrijd is via de ICC website Live Scores te volgen: https://www.icc-cricket.com/match/7223#scorecard

In de andere drie wedstrijden had Ierland, dat met Afghanistan om de titel strijdt, het heel lastig tegen Schotland. De Ieren waren Kevin O’Brien erg dankbaar nadat hij als nummer zeven de stand van 124/6 opschroefde naar 251 a.o. O’Brien kwam zelf tot 78 runs. Schotland kon nog tien overs batten en stond op 37/0 op het einde van de eerste dag. Een van de umpires in deze wedstrijd is Huub Jansen.
Afghanistan deed het beter en was tegen de VAE nog volop aan bat met de stand op 321/3.  In wedstrijd nummer vier kwam PNG tot 237 all out, waarna Hong Kong zich naar een stand van 50/2 batte op dag 1.

Scorecards alle vier wedstrijden

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

PAC voor Pakistan XI

Op een bewolkte maar droge middag heeft het Pakistan XI zaterdag op VCC de Pakistan …

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

A.s. zondag 23 september vindt de vierde editie van de Talent-Selectiedag van de KNCB plaats. …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …

Jeugdfinales U13 en U17 op VCC

De finales bij de jeugd in de U13 en UI17 worden komende zondag 9 september …