Home - Dames en meisjes - Drie zeges in Malvern voor U13 Lionesses

Drie zeges in Malvern voor U13 Lionesses

De U13 Dutch Lionesses hebben als onderdeel van  de cricketzomer 2014 deelgenomen aan een U13 County meisjesfestival in Malvern, net als in 2013. Met vijf wedstrijden in drie dagen op het programma hadden de speelsters alle mogelijkheden te genieten van het spelen op de mooie graspitches van Malvern. De eerste twee dagen werden twee 18 over wedstrijden per dag afgewerkt.

Staffordshire was op 26 juli de eerste tegenstander, die met 96-5 een mooi totaal produceerde. Nikki Vroom zette een prachtige standaard neer van 3-15/3, waarvan 2 bowled en één lbw, Frederique van Arkel was zuinig met 0-2/4 en Jetske Parée nam het wicket van het goede openingsbat (22 runs) en eindigde met 1-10/2.
In de batting innings werden de Lionesses verrast door heel strak bowlen; de wedstrijd was snel beslist met 62/8. Alleen vice captaine Kinge Keulen kwam in de dubbele cijfers met 18 runs.
Het was een goede ‘wake up call’ voor de speelsters: het niveau van cricket ligt toch wat hoger dan in Nederland, het veld loopt sneller en in die 18 overs moet slim gespeeld worden. Ervan leren en op naar de middagwedstrijd.

’s Middags speelden de Lionesses tegen Herefordshire en ze begonnen aan bat. Al snel werd duidelijk dat dit een andere wedstrijd zou worden; de meiden waren klaar om hun stempel op het festival te zetten. Noë Smits en Frederique van Arkel beten de spits af en zagen er solide en vol zelfvertrouwen uit. Na wicketverlies van Smits ging captaine Van Arkel samen met Annemijn van Beuge de strijd aan; met veel tweetjes, drietjes en tien vieren kwam de eindscore uit op 136-1 in 18 overs. Tussen Van Arkel (65 n.o.) en Van Beuge (27 n.o.) ontstond duidelijk een battingchemie die beide speelsters naar een hoger niveau bracht. Vol energie gingen de Lionesses het veld op. Met Vera Parée vertrouwd achter de palen bowlde Kinge Keulen op de tweede bal de nummer één en Iris  Zwilling liet haar bowlingkwaliteit zien met twee waardevolle maidens. U15- speelster Silver Siegers pakte op de laatste bal van haar eerste over een wicket door een vang van debutante Nayla Groenendijk (MOP). Voor Isabel van der Woning was het festival een van weinige cricketmomenten deze zomer door een gebroken heup; zij deed met 2-8/3 een flinke duit in het zakje. Anna Tarcy droeg nog twee wickets bij: 2-12/2. Herefordshire kwam niet erg ver en eindigde, teleurgesteld, op 64/7 na de 18 overs. Een fantastische overwinning!

Daags erop werd in de ochtend tegen Huntingdonshire gespeeld. De Lionesses werden eerst het veld in gestuurd. Er werd wat rechter gebowled en dat was te zien in de nette bowlingcijfers: Nikki Vroom heel zuinig 0-6/3 (1 maiden), Iris Zwilling 1-7/2, Anna Tarcy 0-3/2, Jetske Parée 1-9/2 en Merel van der Werf 2-17/3. Nikki Vroom zorgde voor twee run-outs: Huntingdon 69/7. De Lionesses gingen na de vorige dag vol zelfvertrouwen de pitch op. Kinge Keulen had vroeg pech maar Nayla Groenenkijk liet zien dat ze kan batten en zag een aantal teamgenoten voorbijkomen voordat ze zelf met 12 naar de kant ging. Bowlers Merel van der Werf en Silver Siegers lieten zien dat zij ook kunnen batten: Van der Werf 21* en Siegers 12*. Miss Extra bracht de score in de 14e over tot de benodigde winnende 70 runs.

’s Middags werd voor de tweede keer tegen Herefordshire gespeeld. De Engelse meiden kwamen door ijzersterk bowlen en veldwerk van de Lionesses dit keer tot slechts 58 runs: Nikki Vroom 0-6/2   en een vang op het bowlen van Silver Siegers, die met 1-2/2 een superbijdrage leverde. Merel van der Werf bowlde twee maidens in haar 3 overs: 1-3/3. Frederique van Arkel die tot nog toe vooral had gebat, liet haar bowling skills zien met 2-6/2. Jetske Parée nam , zoals ze al eerder had gedaan, haar (tweede) wicket op de eerste bal van de tweede over : 1-9/2. Wickets waren er verder voor  Van der Woning 1-4/2 en  Zwilling 1-3/2. In de batting innings zetten Van Beuge en Van Arkel hun vertrouwde partnership neer: zij batten de wedstrijd uit in 9 overs tot 59-2 (Van Beuge 13*, Van Arkel 12*).

Omdat de wedstrijd zo snel was afgelopen, werd nog een 10-overwedstrijdje gespeeld. De battingorder werd afgemaakt en Herefordshire zette nieuwe bowlers aan. Met twee overs per battingduo werden de volgende scores gemaakt door de Lionesses: I. van der Woning 5 met I. Zwiling 7, A. Tarcy 3 met J. Parée 4, M. van der Werf 6 met V. Parée 2. In de fielding innings bowlde iedereen 1 over , met enkele bijzondere prestaties: J. Parée 1-2 en S. Siegers 4-2.

De vijfde en laatste wedstrijd was een 30 overwedstrijd tegen de eerste tegenstander, Staffordshire.
Nederland stuurde Staffordshire aan bat en was voorbereid op een taaie innings. En dat werd het. M. Jones ging bij 50* retired en Huges maakte 33 als openingsbat. Kinge Keulen ving Huges uit op het bowlen van Nikki Vroom (1-33/5). De bowlers moesten hard werken en de fielders moesten wat verder weg staan om de viertjes te stoppen. Siegers zette druk op  de batsmen met 1-14/3 en ook Keulen deed het goed met 0-20/5. Jetske Parée was betrouwbaar met een wicket op de eerste bal van haar tweede over en een run out. Het aanvallende batten van Staffordshire bracht de score op 196-5.
De Nederlandse Lionesses lieten het er niet bij zitten: openers Vroom (7) en Van Arkel (19) stonden zes overs in. Kinge Keulen, die tot nog toe nog niet echt lekker gebat had, en Silver Siegers (12) gingen goed door. Keulen bleef staan en zag een aantal teamgenoten langskomen, onder wie Anna Tarcy (9) die door Jones op haar pads werd geraakt: lbw. Uiteindelijk maakten de Lionesses 151/9, een eindscore en wedstrijd waar iedereen trots op mocht zijn.

Met winst in drie van de vijf wedstrijden, verschillende PR’s en een hele hoop ervaring en plezier was de tour ook dit jaar weer een groot succes. Het team bestond uit ervaren U13 speelsters Frederique van Arkel (c), Kinge Keulen (vc), Nikki Vroom, Merel van der Werf, Annemijn van Beuge, Noë Smits en U13 debutanten Nayla Groenendijk, Isabel van der Woning, Anna Tarcy, Vera Parée, Jetske Parée, aangevuld met twee speelsters uit de U15 Iris Zwilling en Silver Siegers.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Finales Flamingo Indoortoernooi in Utrecht

In het indoorseizoen 2019 worden de finales van het jaarlijkse Flamingo-Indoortoernooi dit keer niet in …

Drukke zomer voor Nederlands dames XI / Busy summer for Dutch women’s XI

Het seizoen 2019 belooft een intens en druk jaar te worden voor het Nederlandse damesteam. Het …

Nieuw elan rond nationale mannenselecties / New spirit Dutch national men’s squads

Ryan Campbell, hoofdcoach van het Nederlands heren elftal, heeft de selectie voor het Nederlands heren …

KNCB meisjeskamp 2019 op VCC

Het jaarlijkse KNCB meisjeskamp vindt dit jaar plaats in de eerste week van mei. Op …