Home - Competitie - Duizendste duel Willem Molenaar

Duizendste duel Willem Molenaar

Umpire Willem Molenaar heeft afgelopen zaterdag 12 mei een unieke mijlpaal in het Nederlandse cricket bereikt toen hij in zijn duizendste wedstrijd ‘stond’. De huidige voorzitter van de Scheidsrechterscommissie had speciaal de wedstrijd VCC – Punjab 2 in Voorburg uitgekozen als zijn jubileumwedstrijd, volgens eigen zeggen omdat hij daar in een ver verleden nog met redelijk succes als wicketkeeper had gespeeld. Samen met oud KNCB-voorzitter Jacques Mulders leidde hij dit duel op een zonnige cricketdag, een mooie omlijsting van deze speciale gebeurtenis. Molenaar is de enige umpire in het Nederlandse cricket die deze mijlpaal heeft behaald, en volgens oud-collega Duco Ohm ‘gaat niemand dit ooit nog overtreffen’.

Molenaar begon in 1976 aan zijn imposante scheidsrechterscarrière, waarin hij ook internationaal actief was. Zijn internationale loopbaan begon in 1983 bij het internationale damestoernooi in Utrecht in het duel tussen Nederland en Ierland. Na het bereiken van 500 wedstrijden in 2002, werden het er tien jaar geleden alweer 700, in de (overigens verregende) T20-finale op HCC. Ook is Willem Molenaar nog steeds op administratief en organisatorisch gebied actief in de Nederlandse scheidsrechterswereld in de SRC; hij leidt onder meer de umpire-cursussen. Twee keer werd hij tot ‘umpire van het jaar’ gekozen, in 1992 en 2007.

Molenaar werd na afloop van de wedstrijd door diverse mensen in het zonnetje gezet op het volgepakte terras van VCC door secretaris Dave Hardy van de SRC, VCC-voorzitter Jos Jochemsen en KNCB-voorzitter Betty Timmer.

Foto: Patrick de Leede

Voorburgs Dagblad

SGS website

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

Op de velden van Voorburg CC vindt op zondag 23 september de vierde editie van …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …

Jeugdfinales U13 en U17 op VCC

De finales bij de jeugd in de U13 en UI17 worden komende zondag 9 september …

FFOP speelde weer op een Fairly Odd Place

Tussen 1815 en 1918 bestond in het oosten van België een ‘autonoom gebied’, genaamd (Neutraal) Moresnet. …