Home - Dames en meisjes - Esther de Lange nieuwe aanvoerster Oranje

Esther de Lange nieuwe aanvoerster Oranje

Esther de Lange (31) is voor het seizoen 2015 aangesteld als aanvoerster van het Nederlands vrouwenteam. Zij volgt Denise Hannema op, die de afgelopen drie jaar deze functie bekleedde, maar dit jaar even gas terugneemt en evenmin beschikbaar is als speelster.

Esther is opgegroeid bij Kampong en was de afgelopen jaren een belangrijke speelster voor deze club, die drie keer achtereen landskampioen werd. Ze speelde sinds haar 17de voor Jong Oranje (U21) en het Nederlands A-team. In 2005 ging ze voor het eerst als speelster van Oranje mee naar het Europees Kampioenschap. Sinds 2010 is ze een vaste kracht in de nationale equipe. Ze maakte alle grote toernooien van de afgelopen jaren mee: Europese kampioenschappen in Schotland, Ierland en in 2011 in Nederland. In dat toernooi pakte Oranje zowel in de 50 overs als in de Twenty20 de Europese titel en versloeg het voor het eerst in 23 jaar Ierland, onder de captaincy van Helmien Rambaldo. Buitenlandse toernooien waren er in Zuid-Afrika (Challenge Series in 2010) en Sri Lanka (2011), en WK kwalificatietoernooien in 2011 in Bangladesh (50 overs) en in 2013 in Ierland (T20).

Esther is een zeer ervaren cricketcoach. Ze was de afgelopen jaren coach van de U15 Lionesses. Door de jaren heen was ze ook jeugdcoach bij Kampong en VOC, en verzorgde ze trainingen bij de dames van VOC en VCC. In de winter van 2013/2014 verbleef Esther in Australië als vrouwencoach (en speelster) van Midland Guildford. Afgelopen seizoen coachte ze tevens het tweede mannenteam van Kampong.

De nieuwe captain heeft een duidelijke visie op het komende seizoen: “ Het Twenty20 WK-kwalificatietoernooi in Bangkok staat dit jaar centraal in ons programma. In Thailand willen we optimaal kunnen presteren om ons doel, WK-kwalificatie, te bereiken. Het wordt een drukke zomer vol cricket om deze relatief jonge ploeg klaar te stomen voor een groot en belangrijk toernooi in een zeer warm klimaat”.

De selectie heeft al enkele trainingsweekeinden achter de rug, en bestaat uit de volgende veertien speelsters:
Esther de Lange (Kampong), Miranda Veringmeier, Marloes Braat, Lisa Klokgieters, Cher van Slobbe, Juliët Post (allen Hermes DVS), Sasa Brüning (Quick 1888), Tessa van der Gun (Groen Geel), Esther Corder, Babette de Leede (VCC), Sterre Kalis (HCC), Heather Siegers, Yasmine Sardha (Rood en Wit), Robine Rijke (Quick Hg).

Comments via Facebook

comments

Check Also

Talenten naar zuidelijk halfrond

Tijdens de winterperiode verblijft een flink aantal jonge, talentvolle Nederlandse spelers en speelsters in cricketlanden …

Weer een stukje cricketgeschiedenis

Twee sporthistorici, Jan Luitzen en Wim Zonneveld, onderzochten de herkomst van de voetbalsport in Nederland. …

Specialistentraining voor jeugd in herfstvakantie

Vakantiecricket is terug! Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, organiseert de KNCB …

Winterselecties dames en meisjes bekend

Bondscoach Sean Trouw, bij de KNCB verantwoordelijk voor het High Performance programma van de dames- …