Home - Club Nieuws - Excelsior grote winnaar KNCB Cricket Gala

Excelsior grote winnaar KNCB Cricket Gala

De Schiedamse cricketvereniging Excelsior’20 ging op zondag 26 november in Den Haag bij het vijfde KNCB Cricket Gala met vijf prijzen aan de haal. Te beginnen met de eerste prijs die werd uitgereikt, die van Clubvrijwilliger van het Jaar 2017. KNCB-voorzitter Betty Timmer mocht deze overhandigen aan Excelsior-secretaris Bart Kroesen. Hij is de grote drijfveer achter het goede reilen en zeilen van de succesvolle club, die ook met de volgende prijzen aan de haal ging: Jeugdteam Excelsior U11, de ploeg ‘zonder cricketgenen’ die maar één keer verloor dit seizoen, Club en Accommodatie en Lorenzo Ingram als Buitenlandse Speler van het Jaar.

Presentator John van Vliet praatte de prijzen vlot aan elkaar. Hij moest een aantal keren dezelfde (leden van een) vereniging naar voren halen. Zo was het Voorburg CC dat vier winnaars had, met onder andere Tim de Leede die tot Coach van het Jaar was gekozen. De oud-international maakte van het podium, dat hem letterlijk en figuurlijk in ‘De Remise’ in Den Haag werd geboden, gebruik door een pleidooi te houden voor het opleiden en aanstellen van eigen club- en Nederlandstalige coaches, die er ook in de winter zijn. “Ik doe een oproep aan alle clubs die in de hoogste regionen spelen: stop met het aantrekken van speler/coaches met als hoofddoel het eerste team te versterken. Zij zijn er alleen in de zomer – je hebt juist ook voor de jonge leeftijdsgroepen het hele jaar door eigen vertrouwde gezichten nodig, die Nederlands praten. Dat doen wij bij VCC nu al jaren, en met goed gevolg. Leid je eigen coaches op!”
Speelster van het Jaar Helmien Rambaldo deed eveneens een oproep aan de aanwezige verenigingen om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk clubs het meisjes- en damescricket omarmen en stimuleren en voor een groei in aantallen zorgen.

Peter Borren was tot Topklasse-speler van het jaar gekozen, oud-international Mudassar Bukhari van kampioen Sparta tot Hoofdklassespeler, en Vikram Chaturvedi van het Delftse Concordia tot Eersteklasse speler van het Jaar. De trotse voorzitter van de Delftse vereniging die dit seizoen voor de eerste keer op dit niveau uitkwam, Jan-Willem Schuijtvlot, haalde de trofee voor hem op.

Bij de jeugd waren er niet alleen prijzen voor Jeugdspeler (Boris Gorlee, HCC, die heel nipt clubgenote Iris Zwilling voor bleef) en Jeugdteam van het Jaar, ook werden de jongens jeugdprijzen en de prijs voor talentvolste speelster (Anneke Weidema-beker) uitgereikt, laatstgenoemde aan Annemijn van Beuge van VCC. De aanvoerster van het Lionesses U15-team kwam ook in de dames T20 competitie uitstekend voor de dag. Jeneesiay Ponniah van Rood en Wit ging er met de prijs voor beste fielder van het jaar vandoor, de Tine de Ruiter-beker. Dutch Lions-speler  (U12 én U13) Udit Nashier van VRA won de Steven Lubbers Award en Bas de Leede, uiteraard niet aanwezig omdat hij in Dubai is met het Nederlands elftal, het Don Bradman bat.

De jaarlijkse SGS Fair Play Trophy werd door SGS-voorzitter Duco Ohm uitgereikt aan het eerste team van VCC, dat door de umpires als sportiefste team van 2017 was aangemerkt.

Alle winnaars zijn:

 • Clubvrijwilliger: Bart Kroesen (Excelsior’20)
 • Topklasse: Peter Borren (VRA)
 • Hoofdklasse: Mudassar Bukhari (Sparta)
 • Eerste Klasse: Vikram Chaturvedi (Concordia)
 • Speelster: Helmien Rambaldo (Quick Hg)
 • Recreatief: Floris Kappelle (VRA)
 • Buitenlandse: Lorenzo Ingram (Excelsior’20)
 • Jeugdspeler/speelster: Boris Gorlee (HCC)
 • Jeugdteam: Excelsior U11-2
 • Coach: Tim de Leede (VCC)
 • Match Official: Hetty Reijmer-Steens (scoorster)
 • Club: Excelsior’20
 • Promotie-initiatief: ING Cricket League (Qui Vive)
 • Accommodatie: Excelsior’20
 • Gemeente: Amsterdam

 

 

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Sportfilm Festival Rotterdam brengt film cricketlegende Sachin Tendulkar

Het Sportfilm Festival Rotterdam viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Dit vijfdaagse evenement duurt van …

Finales Flamingo Indoortoernooi in Utrecht

In het indoorseizoen 2019 worden de finales van het jaarlijkse Flamingo-Indoortoernooi dit keer niet in …

Drukke zomer voor Nederlands dames XI / Busy summer for Dutch women’s XI

Het seizoen 2019 belooft een intens en druk jaar te worden voor het Nederlandse damesteam. Het …

Nieuw elan rond nationale mannenselecties / New spirit Dutch national men’s squads

Ryan Campbell, hoofdcoach van het Nederlands heren elftal, heeft de selectie voor het Nederlands heren …