Home - Club Nieuws - Flitsende finales Flamingo Indoor Competities

Flitsende finales Flamingo Indoor Competities

Op zondag 15 april worden vanaf 9 uur de U13 en U15 Flamingo Indoor Competities afgerond in het Kennemer Sport Center in Haarlem. Na een soms nek-aan-nek race van 2 maanden, gaan VCC (U13 en U15), Kampong (U13 en U15), Qui Vive, Ajax (beide U13), Olympia en Mop (beide U15) door naar de finales in Haarlem. De verschillen zijn klein, dus het belooft een spannende finale te worden!

Opvallende finale kandidaten zijn Qui Vive, Olympia en Mop, die zeker niet tot de traditionele jeugd kampioenen of hofleveranciers van de Dutch Lions en Lionesses horen. Hét bewijs dat de Flamingo Indoor Competities een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het jeugd cricket.

In de U13 A eindigden VOC en VCC in de voorronden met 12 punten op de 2e plaats, vlak achter Kampong. Ook het onderling resultaat was gelijk: 1-1. Pas na het bepalen van de runrate, wist VCC beslag te leggen op de finale plaats (VCC +6, VOC -6).

VOC ging ook in de U15 A tot de laatste ronde op voor een finale plaats. Helaas moest VOC afzeggen wegens te weinig spelers, waardoor Mop en Olympia zich kwalificeerden voor de finale.

Kampong had in de U13 A te weinig spelers, maar besloot met de 4 overgebleven spelers toch de wedstrijden van de laatste ronde te spelen. Heel sportief leenden de rechtstreekse concurrenten HBS en VCC spelers uit aan Kampong, zodat alle teams leuke en spannende wedstrijden tot het laatste moment konden spelen. Hulde aan de begeleiders voor dit mooie voorbeeld van The Spirit of Cricket!

Aan de Flamingo Indoor U13 en U15 Competities deden 24 teams mee van de meeste verenigingen met een jeugdafdeling (14 verenigingen). Ook de Lionesses speelden in beide poules mee. Aan de 4 Flamingo U11 Indoor Toernooien deden 16 mee (15 verenigingen).

De Flamingo Indoor Competities en Toernooien vormen een belangrijke schakel in het behoud van jeugdspelers. De kinderen krijgen voorafgaand aan het buiten het seizoen, gedurende 2 maanden een snel en spannend cricketspel aangeboden. Per ochtend of middag worden 4 wedstrijden van maximaal 1 uur gespeeld, dus de kinderen komen telkens aan de beurt. Voor de kinderen is het ook leuk om de indoor trainingen af te wisselen met wedstrijdjes tegen andere clubs. De coaches kunnen zo goed de ontwikkeling van de kinderen voor het buitenseizoen volgen en met elkaar overleggen welke poule het meest geschikt is voor de kinderen. Ook de ouders blijven in de winter actief betrokken bij de verenigingen en reageren enthousiast op de collegiale en positieve sfeer tussen de verenigingen.

Mede namens alle kinderen dankt de KNCB alle coaches, scorers én natuurlijk CTC De Flamingo’s voor hun bijdragen aan het jeugd cricket.

Voor uitslagen en het programma, klik op https://kncb.nl/wedstrijdprogramma-flamingo-indoor-toernooi/ .

Finale programma Kennemer Sport Center, Haarlem, 15 april
A/B U13  U15
ronde 1 9.00-10.00 A2/B1 VCC-Qui Vive   Olympia-VCC
ronde 2 10.00-11.00 A1/B2 Kampong-Ajax   Mop-Kampong
ronde 3 11.00-12.00 verliezers ronde 1-2  verliezers ronde 1-2
ronde 4 12.00-13.00 winnaars ronde 1-2  winnaars ronde 1-2

 

 

 

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Batting-kamp voor jeugd in voorjaarsvakantie

Wil jij je batting-techniek verbeteren? Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, …

De Koningsspelen, een mooie kans voor uw vereniging!

Het lijkt nog ver weg, maar op vrijdag 12 april 2019 vindt alweer de 7e editie van …

Gekleurde kleding

Kleding en Ballen Tijdens de algemene vergadering van de KNCB van 15 december 2018 is de vergadering, op voorspraak …

Competitiezaken

Zoals bekend zal de voetbalcompetitie dit jaar voor het eerst doorlopen tot zeker het derde weekend  …