Home - Jeugd - Haarlemmermeer Lyceum wint The Cricket Challenge 2018

Haarlemmermeer Lyceum wint The Cricket Challenge 2018

Op een zonnig Kampong versloeg het Haarlemmermeer Lyceum in de halve finale van het landelijke scholentoernooi eerst de regerend kampioen Mendel College. Vervolgens nam de school uit Hoofddorp in de finale revanche op het Wolfert Tweetalig, dat in een eerdere ronde nog nipt van hen had gewonnen.

Het deelnemersveld van de ontknoping van The Cricket Challenge was dit jaar ijzersterk. Drie van de vier scholen hadden al eerder The Cricket Challenge gewonnen: het Mendel College uit Haarlem (2017), het Haarlemmermeer Lyceum uit Hoofddorp (2016) en het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam (2015). Het Hermann Wesselink College uit Amstelveen had zich geplaatst als 4e kandidaat.

Aan deze 7e editie van The Cricket Challenge deden bijna 50 scholen mee, verspreid over zes regionale toernooien. Voor de meeste scholen is The Cricket Challenge een vast onderdeel van het sportprogramma geworden. De sportdocenten hebben introductie clinics gevolgd van KNCB-coaches, waarna de docenten zelf met de leerlingen aan de slag gaan. Nieuw in The Cricket Challenge waren dit jaar het Antonius College uit Gouda, het Visser ‘t Hooft Lyceum uit Leiden en het Merlet College uit Cuijk.

Vanwege de grote belangstelling werd dit jaar een extra 6e regiotoernooi toegevoegd. De toernooien werden in mei en juni gehouden op Salland CC (Deventer), Quick 1888 (Nijmegen), VOC (Rotterdam), ACC (Amstelveen), VCC (Voorburg) en Kampong (Utrecht).

Het landelijke crickettoernooi voor tweetalig onderwijs wordt door de KNCB georganiseerd in opdracht van Nuffic, de overkoepelende instelling voor internationaal onderwijs. Het Nuffic biedt het sporttoernooi aan de aangesloten scholen aan ter bevordering van de kennis van de Britse cultuur en ter stimulering van de Engelse spreekvaardigheid. Naast de sportieve overwinning konden de scholen dan ook kans maken op de ‘Use of English Award’. Deze prijs van de finale ging naar het Mendel College, dat erop toezag dat de leerlingen ook langs de boundary onderling Engels spraken. The Cricket Challenge is voor Nuffic het grootste en meest succesvolle landelijke evenement.

De KNCB won met The Cricket Challenge eerder de Global ICC Award voor beste initiatief voor jeugdparticipatie wegens het jaarlijks landelijk promoten en aanbieden van cricket aan meer dan 1500 leerlingen, en het betrekken van sportdocenten bij het verspreiden van het cricketspel.

Eindklassement The Cricket Challenge 2018

1. Haarlemmermeer Lyceum, Hoofddorp
2. Wolfert Tweetalig, Rotterdam
3. Mendel College, Haarlem
4. Hermann Wesselink College, Amstelveen
5. ORS Lek & Linge, Culemborg
6. CSG Goudse Waarden Gouda
7. Van der Capellen SG, Zwolle
8. Dorenweerd College, Doorwerth
9. CS Vincent van Gogh, Assen
SG Canisius, Tubbergen
Carolus Clusius College, Zwolle
12. (St. Nicolaaslyceum, Amsterdam afgezegd)

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

Op de velden van Voorburg CC vindt op zondag 23 september de vierde editie van …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …

Jeugdfinales U13 en U17 op VCC

De finales bij de jeugd in de U13 en UI17 worden komende zondag 9 september …

FFOP speelde weer op een Fairly Odd Place

Tussen 1815 en 1918 bestond in het oosten van België een ‘autonoom gebied’, genaamd (Neutraal) Moresnet. …