Home - Competitie - HBS nieuwe T20 kampioen
HBS T20 Heren

HBS nieuwe T20 kampioen

HBS heeft in de twaalfde finale van de KNCB Topklasse Twenty20 competitie de landstitel veroverd ten koste van drievoudig winnaar ACC. De Amsterdamse ploeg ging op voor zijn vierde achtereenvolgende kampioenschap, maar de Haagse ‘Kraaien’ gingen er met de zege en de glimmende wisselbeker vandoor.

Halve finales
In de halve finales won HBS van Rood en Wit en ACC van HCC.
Rood en Wit, aangevoerd door wicketkeeper Michiel de la Mar, zag HBS in de eerste innngs tot 155/7 komen. Wesley Barresi was de topscorer aan Haagse kant met 37 runs totdat hij gevangen ging door Thijs Dickmann op het bowlen van Safraaz Sardha, die twee wickets pakte: 2-30/4. De Haarlemmers gaven slechts 2 extra’s weg. Het antwoord van R&W stokte op 122/8 met alleen de nummer drie Jeff Case in de runs (63). Wessel Coster (2-18/4 ) en Ferdi Vink (2-21/4) namen ieder twee wickets.

In de tweede halve eindstrijd won ACC met 16 runs van HCC. ACC’er Rehmat Zulfiqar zette een mooie allround prestatie neer met 30 runs en 3 wickets. De Amsterdammers scoorden als eerste battend 130/4 met een topscore van Sikander Zulfiqar van 33* runs, Rehmat Z. 30 en Richardt Frenz 29. HCC had goede hoop op de zege maar kwam niet verder dan 115/8, onder meer door het sterke bowlen van Rehmat met 3 wickets in één over.

Finale
In de finale tussen de kampioen van de afgelopen drie jaar ACC en ‘nieuwkomer’ HBS ontspon zich een mooie strijd. HBS ging net als in de halve finale eerst batten. ACC hield de Haagse ploeg op 139/7, een alleszins haalbare score, al speelde de pitch van het nieuwe Hermes-complex niet altijd even constant. Openers Tobias Visée en Jaron Morgan kwamen tot een opening van 30, gevolgd door hun beider wickets (39/2), waarna Sharn Gomes en Wesley Barresi de score naar 98/3 tilden (Barresi uit voor 26). Enkele run-outs in het midden stonden een echt hoge score in de weg en HBS finishte op 139.

ACC kende eveneens een goede start, tot het totaal van 45, waarop het wicket van Rehmat Zulfiqar viel, lbw op Farshad Khan. Met de gebroeders Saqib en Sikander Zulfiqar in, na 57/2 in de zes Power Play overs, leek ACC op weg naar de zege. Een prachtige vang van Morgan op de boundary zorgde voor het vertrek van Saqib (26) op 66, en een bal later ging diens vervanger Asad Zulfiqar run out. Vanaf dat moment vielen de wickets regelmatig en eindigde ACC op 108 a.o. na 17.3 overs. Barresi hield vier vangen vast , waarvan twee op het bowlen van de jonge Navjit Singh, die met 4-7 in 2.3 overs een mooie prestatie leverde.

HBS is na stadgenoten Quick Haag (2007) en HCC (2008) de derde Haagse ploeg die het Twenty20 landskampioenschap verovert.

Verslag HBS-website

Foto: Patrick Gorlee

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …