Home - Competitie - HCC U17 verslaat VCC in finale

HCC U17 verslaat VCC in finale

Vaak treffen de jeugdteams van Voorburg CC en HCC elkaar, in alle leeftijdscategorieën. Sowieso in de competitie, maar niet zelden staat de landstitel op het spel. HCC U17 bleek dit jaar in de breedte net wat sterker en trok op zondag 10 september verdiend aan het langste eind.

Vorig weekend streden de U15-teams van beide clubs ook al om de titel. Toen won HCC en dat was niet onverwacht. In de U17 echter was dat zeker geen uitgemaakte zaak; in 2016 won VCC weliswaar, maar bood HCC goed partij.
Dit jaar was niet Bloemendaal, maar VCC de plaats van handeling. De Voorburgse club kon letterlijk enkele uren vóór de renovatie van de reeks graspitches nog één maal een wicket prepareren en had voorgesteld de finale op Westvliet te spelen. HCC was zo sportief om op deze uitnodiging in te gaan.

Ondanks de regenbuien van Bijbelse proporties van vrijdag zag de groundstaff kans een vrij goed wicket neer te leggen. Bondsumpires Inden en Das wachtten drie kwartier en om 11.45 kon er worden gestart. HCC won de toss en koos logischerwijze voor fielden. De pitch was vochtig en traag. Traag was ook zeker van toepassing op het scoringstempo van de Voorburgers. In de vijfde over sloeg Iris Zwilling twee keer toe en was het 17/2. Voor het derde wicket kreeg de uitstekend battende Bas de Leede enige steun van Nehaan Gigani, die echter wel 29 ballen nodig had voor zin 10 runs. Dit partnership van 60 runs werd in de 19e over beëindigd toen Gigani achter het wicket werd gevangen (77/3/19). De broodnodige versnelling kwam maar niet en toen Felix Vecchi Bas de Leede (51) knap ving aan de long on-boundary, was VCC in last. De laatste drie overs leverden welgeteld 11 runs op en een magere 134 was het resultaat, nog geholpen door maar liefst 52 extra’s. Julius Buwalda bowlde sterk met 2-13, maar de ster in de aanval was zonder enige twijfel Iris Zwilling, die op Hoofdklassebatsmen van het veld kwam met 2-9 in 5 overs en een welkome aanwinst zou zijn voor de Oranje Damesselectie.

Om nog een kans te maken op de zege moest VCC HCC all out gooien. Wie dacht dat de Voorburgers ‘all guns blazing’ met zijn belangrijkste strike bowlers uit de startblokken zou komen om een snelle doorbraak te forceren, kwam echter bedrogen uit. Openers Conrad Zuurmond (22) en Sterre Kalis (32, FOTO) profiteerden optimaal en zetten 56 runs neer voor het eerste wicket (56/1/11). Philippe Boissevain (0-9 in 5 overs), Alyan Razzaqi (2-14 in 4 overs) en Floris de Lange (1-14) bowlden daarna uitstekend, maar VCC had simpelweg te voorzichtig gebat en niet genoeg runs gemaakt. Boris Gorlee (20 n.o.) en Felix Vecchi (13 n.o.) stelden de verdiende titel veilig voor HCC.

(Met dank aan Patrick de Leede voor dit verslag)

170910 VCC v HCC U17 finale scorecard

Comments via Facebook

comments

Check Also

Batting-kamp voor jeugd in voorjaarsvakantie

Wil jij je batting-techniek verbeteren? Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, …

Gekleurde kleding

Kleding en Ballen Tijdens de algemene vergadering van de KNCB van 15 december 2018 is de vergadering, op voorspraak …

Competitiezaken

Zoals bekend zal de voetbalcompetitie dit jaar voor het eerst doorlopen tot zeker het derde weekend  …

Flamingo Indoor jeugdtoernooien 2019

Dankzij de steun van CTC De Flamingo’s worden ook dit jaar weer de Flamingo Indoortoernooien …