Home - Club Nieuws - HCC viert 140-jarig bestaan

HCC viert 140-jarig bestaan

Tussen al het internationale cricketgeweld door is er dit jaar een mooi lustrum voor de Koninklijke Haagsche cricketers van HCC. De vereniging viert in 2018 haar 140-jarig bestaan, waarbij komende zaterdag 7 juli een Beach Cricket toernooi op het programma staat. Dat wordt ongetwijfeld één van de hoogtepunten van het lustrumjaar, zeker gezien de weersverwachting!

Op zaterdag 19 mei werd het lustrum geopend en sindsdien zijn er al talloze evenementen voor jong en oud geweest. Zo werden er tussen 27 en 30 juni  allerlei wedstrijden gespeeld in het kader van het HCC cricketfestival.
Op vrijdag 13 juli is er een familiedag en de dag erop een jeugdfeest, en op 31 augustus een ‘Heerendiner’ voor alle volwassen leden van de Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereniging. Op 1 september wordt een buurtactiviteit gehouden, en op 22 september vindt de reünistendag plaats. HCC/HVV gaat ook met zijn tijd mee, want op 15 september strijden jeugdige FIFA-gamespelers om een heus kampioenschap in het clubhuis.
Programma lustrum

Cricket is goed vertegenwoordigd in de bestuurlijke afdeling: oud-cricketinternational Jeroen Smits is algemeen voorzitter en mede oud-international Peter Entrop de sportmanager. Mark Jonkman is de voorzitter van de lustrumcommissie, die verder bestaat uit Robin Ouwehand, Jeroen Burger, Loek van Vliet, Marnix van der Gun, Jaap Donker, Reinier Bijloos en Robert Jan Canters. De ‘Koninklijke’ is een van de verenigingen waar voetbal en cricket door veel leden beide worden beoefend. Ook wordt er op het fameuze complex ‘De Diepput’ tennis en squash gespeeld. De voetbaltak, HVV, werd vijf jaar later (1883) opgericht.
Historisch is HCC bij het cricket een van de verengingen met vele landskampioenschappen (zie Kampioenen van Nederland), voor zowel het eerste als het tweede team, die jarenlang tegelijkertijd in de hoogste klasse speelden. De laatste keer dat HCC de landstitel greep, was tien jaar geleden in 2008, toen het zowel lands- als T20-kampioen werd.

Vanaf deze plaats wenst de KNCB een van zijn oudste en zeer gewaardeerde leden een goed seizoen en een heel prettige lustrumviering toe!

 

 

(Foto’s met dank aan de HCC website)

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …

KNCB in het nieuws

In de nieuwste uitgave van het SPORTNEXT Magazine (verschijningsdatum 8 februari 2019) is een artikel over …