Home - Competitie - Hermes-dames prolongeren T20 titel

Hermes-dames prolongeren T20 titel

Het damesteam van Hermes DVS heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar de nationale Twenty20-titel gegrepen. Het versloeg VRA in de finale van de strijd om de SGS Twenty20 Cup.

Hermes DVS had zich via een overwinning in de halve finale op Ajax geplaatst voor de eindstrijd. Miranda Veringmeier had daarin een groot aandeel met 70 not out;  Het Ajax-veld miste enkele vangkansen op Veringmeier, die daarvan gretig profiteerde. International Lisa Klokgieters bleef not out met 26 runs achter haar naam.
Het Oegstgeester antwoord op de 126 Schiedamse runs stokte op 97 a.o. De Nieuw-Zeelandse Mikaela Greig kwam net niet tot een halve century (49, 2×6), de rest van haar team had geen antwoord op de secure Hermes-bowlerij (Marloes Braat 3-15/4).

In de andere halve eindstrijd bond het thuisspelende MvM (Mix van Meiden, HCC en VCC) de strijd aan tegen het geroutineerde VRA. De Amsterdamse ploeg batte als eerste en door een mooie innings van oud-international Maartje Köster (66, 1×6) in onder meer een partnership van 52 runs met wicketkeeper Saskia Melchers, kwam VRA tot 116/7. De meeste wickets voor MvM kwamen van aanvoerster Sterre Kalis (HCC) met 3-25/4. Mede-international Esther Corder (VCC) was uitermate zuinig met 1-11/4. Opvallend was de terugkeer van Caroline de Fouw, coach van het MvM-team dit seizoen, met 0-16/4 en twee vangen.
Ondanks een prachtige captains innings van Kalis, die haar bat door de twintig overs droeg voor 58 not out, kwam de MvM niet tot een winnende score: 88 all out. Sjoukje Minnema (3-25/4) en  Tamara Dirkse (3-22) bowlden netjes en werden beloond met wickets.

In de eindstrijd zette Hermes als eerste battend 137/5 neer. Veringmeier (achteraf bleek dat ze in de finale met een gebroken vinger speelde, die ze tegen Ajax tijdens het wicketkeepen had opgelopen) was snel uit, maar Cher van Slobbe gebruikte haar bat én hersens om tot een vloeiende 43 runs te komen. Ze legde daarmee de basis voor het goed te verdedigen totaal. Van Slobbe gaf daarna ook nog eens heel weinig weg in haar vier overs (1-13/4). Ze kreeg steun van Braat (2-19/4) en VRA had moeite  de bal van de square te krijgen. In de laatste paar overs was de runrate dermate opgelopen  dat ook de ervaren Caroline Salomons, die te vaak aan het dode wicket stond, het tij niet meer kon keren: VRA 97/5 uit 20 overs.

Alle andere teams uit de voorronden die in juni / begin juli waren afgewerkt, kwamen ook in actie: alle verenigingen met damescricket waren op deze mooie, zonnige en sportieve zaterdag vertegenwoordigd op VCC. De Voorburgse club toonde zich een geweldige gastvrouw van deze SGS Twenty20 finaledag van de KNCB.

De nummers 3 van de twee voorronde poules, Quick Haag en Quick 1888, speelden tegen elkaar en die strijd werd gewonnen door de Haagse ploeg. International Robine Rijke had zowel met het bat als met de bal een goede dag.
Quick Hg 126/3: Robine Rijke 62*, Helmien Rambaldo 22; Sasa Brüning 1-16/4
Quick 1888 56/9 (a.0.). Esther de Lange (inv.) 16, Brüning 15, Luisa Ekelmans 2-4/2, Rijke  2-13/2

Uit poule B speelden VOC en Excelsior als de nummers 4 en 5 tegen elkaar, en deze strijd werd gewonnen door VOC, dat in Mies van Everdingen met 25 ongeslagen runs de matchwinner kende. Excelsior 73/5: Cathy Sibley 35 n.o., Merel Faasen 2-6/2, Mirte Hoes 2-15/4; VOC 74/3: M. van Everdingen 25*, E. Sonnemans 2-27/3.

Groen Geel speelde als de nr. 6 van poule B tegen het ‘onderste’ team uit poule A: dat was een Rood en Wit/Hilkamp Combi, aangezien beide teams door reeds op vakantie (regio Noord) zijnde speelsters geen complete elftallen op de been konden krijgen. Dit was uiteindelijk de spannendste wedstrijd van de dag: Groen Geel was op weg om het totaal van de Combi te overtreffen, met nog drie runs uit twee ballen en de laatste twee batsman op de mat, toen Kampong-speelster Bodine van Vuuren de bal als een streep in het wicket gooide voor een run-out.
Individuele prestaties: RWHK Combi: Carly Verheul 43*, Laurien Meijer 17; Groen Geel: Floor v/d Assem 1-12/4 + 15 runs.

SGS-voorzitter Duco Ohm reikte de prijzen uit aan captaine Maartje Köster van nummer twee VRA, en daarna aan aanvoerster Miranda Veringmeier van het winnende Hermes DVS (foto), die voor het tweede achtereenvolgende jaar de wisselbeker mee naar Schiedam mocht nemen.
Speelster van het toernooi, een prijs waarvoor de vier aanwezige umpires Gerard Inden, Ali Mohamed, Jouk Jansen en Kashif Abbas de beoordeling deden, werd Cher van Slobbe, die door haar optreden in zowel de halve finale als de finale de meest constante en beslissende speelster was op deze finaledag.

Er werden drie zessen geslagen, die meegenomen worden in de telling voor  Zessen voor Nepal.

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …

KNCB Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …