Home - Laatste nieuws - ICC WT20Q: ook Duitsland, Jersey en Guernsey door

ICC WT20Q: ook Duitsland, Jersey en Guernsey door

Naast de drie al gekwalificeerde landen Denemarken, Italië en Noorwegen (foto) plaatsten zich vanuit de laatste ronde van de ICC WT20 Qualifier ook Duitsland, en de twee Kanaaleilanden Jersey en Guernsey zich voor de tweede fase van Europese kwalificatie, die in 2019 plaatsvindt.

In groep A stond de belangrijkste wedstrijd uit de vierde en laatste ronde op het programma, namelijk het duel Duitsland – Oostenrijk op het hoofdveld van Salland CC. Duitsland had de beste papieren: een overwinning zou de tweede plek en plaatsing betekenen. Een nederlaag betekende dat Oostenrijk op een gelijk puntenaantal (6) zou komen, waarbij de Netto Run Rate beslissend zou zijn. Die van Duitsland was voorafgaand aan het duel wel al beter dan die van de opponent.

Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede. De teams bleken goed tegen elkaar opgewassen. Oostenrijk, onder leiding van de Nederlandse coach Marcel Biersteker, batte eerst en zette 142/6 neer in zijn 20 overs. De oud-Afghaans international Izatullah Dawlatzai bowlde uitermate zuinig met 0-14/4. Duitsland bleef de hele tijd op koers, verloor eveneens zes wickets,  maar had wel 15 runs van de laatste over nodig voor de winst. Van de eerste vijf ballen werden 9 runs gescoord, mede dankzij een wide 3 op de vijfde bal. Er volgde nog een wide en van de allerlaatste bal waren er 5 runs nodig voor een Duitse zege. Sajid Liaqat sloeg de bal hoog naar de long-on boundary en het leek een zekere zes te worden. Met een katachtige sprong duwde een van de Oostenrijkse fielders de bal echter het veld in. De Duitse batsmen waren niet gaan lopen, want ‘die bal zou wel voor 6 gaan’. Toen ze beseften dat dit niet het geval was, gingen ze alsnog runnen, maar door een strakke ingooi van een andere fielder bleven ze steken op 2 runs, en won Oostenrijk. Dat kwam daardoor weliswaar in punten op gelijke hoogte met Duitsland, maar de Duitsers eindigden toch als tweede door een betere NRR (2.527 om 0.729).

Man of the Tournament werd de Duitse Daniel Weston, die het toernooi met veel runs (statistieken volgen nog) beëindigde en heel belangrijk was voor de Duitse kwalificatie.

Denemarken, Italië en Noorwegen bleven ongeslagen door te winnen van respectievelijk Frankrijk, Isle of Man en Israël. Portugal greep zijn laatste kans op een zege door in de laatste wedstrijd van Cyprus, gecoacht door oud-KNCB directeur Richard Cox, te winnen. Zo wonnen alle 18 teams in dit toernooi in ieder geval elk één wedstrijd.

Alle uitslagen

Eindstanden

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland A te sterk voor België

In de eerste officiële internationale wedstrijd van het seizoen 2019 toonde het Nederlands A-team zich …

Sportfilm Festival Rotterdam brengt film cricketlegende Sachin Tendulkar

Het Sportfilm Festival Rotterdam viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Dit vijfdaagse evenement duurt van …

Finales Flamingo Indoortoernooi in Utrecht

In het indoorseizoen 2019 worden de finales van het jaarlijkse Flamingo-Indoortoernooi dit keer niet in …

Drukke zomer voor Nederlands dames XI / Busy summer for Dutch women’s XI

Het seizoen 2019 belooft een intens en druk jaar te worden voor het Nederlandse damesteam. Het …