Home - Jeugd - Scholencricket

Scholencricket

Wil je een spreekbeurt houden of een werkstuk maken over cricket? Kijk dan bij Welkom. Daar staat alles over cricket: de sport, het spel en de geschiedenis. Of bestel het leuke boek vol plaatjes Leer Jezelf Cricket (€ 5) bij het bondsbureau, dan sturen we dat voor je op! Kijk bij Shop en bestel bij Ingrid van der Elst, ingrid.van.der.elst@kncb.nl.

CricKIDS! en Smash Cricket

Speciaal voor het onderwijs heeft de Nederlandse Cricket Bond diverse lesprogramma’s ontwikkeld. Er zijn pakketten van 3 lessen met een afsluitend toernooi voor het basis- en middelbaar onderwijs, tot losse clinics in het Engels voor middelbare scholieren. Alle aspecten die in andere sporten aan de orde komen, zijn bij deze cricketlessen ook belangrijk: onder andere fysieke vaardigheden en oog-hand coördinatie, het samenwerken in een team, het bouwen aan zelfverzekerdheid door persoonlijke scores/vaardigheden, samenspelen van jongens én meisjes, en leren omgaan met winnen en verliezen. De lesmethode is gebaseerd op het internationaal erkende programma Teach Cricket voor docenten en leerlingen.

Vraag naar de lesprogramma’s bij de cricketvereniging bij jou in de buurt of bij de Nederlandse Cricket Bond: www.cricket.nl of www.kncb.nl , scholencricket.

 CricKidsCricKIDS Aan de slag CricKIDS folders met uitleg over cricket, clinic- en lesprogramma.  cricket flyer A4 voor scholen, sportverenigingen en omniverenigingen.

Met bijbehorende flyer aan de slag met CricKIDS met tips voor het organiseren van een scholentoernooi voor verenigingen

Smashcricket_web

 

Smash Cricket spel voor scholen, sportverenigingen en cricketverenigingen: iedereen kan meedoen! Met makkelijk scoreformulier.
Smashcricket 2.0  Smash Cricket scoreformulier
WebsiteIcon  
KNCB 3 weeks Introduction Cricket Programma
 
The Cricket Challenge
Advanced
Beginners
Cricket Spelenderwijs Cricket Spelenderwijs
Digital
Teach Cricket
Teach Cricket
Teach Cricket: 
Chapter 1Chapter 2Chapter 3Chapter 4Chapter 5Chapter 6Chapter 7Chapter 8Chapter 9

2012   2013
2014  2015
Ck6yTPLXEAAlt_K

De winnaars van de Cricket Challenge: Alfrink College, Zoetermeer 2012; RSG Noord Oost Veluwe, Epe 2013; Elde College, Schijndel, 2014; Wolfert Tweetalig, Rotterdam, 2015; Haarlemmermeer Lyceum , Hoofddorp, 2016: Mendel College, Haarlem, 2017

Programma The Cricket Challenge bekend

The Cricket Challenge wordt georganiseerd in opdracht van Nuffic, het platform voor tweetalig onderwijs. Aan deze 7e editie doen dit jaar bijna 50 scholen mee, een record aantal! Aanvankelijk waren er 4 regiotoernooien met een afsluitende finale, maar wegens het succes is The Cricket Challenge uitgebreid met 2 extra regio toernooien. Het programma bestaat uit clinics voor sportdocenten en leerlingen door KNCB coaches, voorrondes in mei en juni en een afsluitende landelijke finale in juni. The Cricket Challenge biedt de KNCB een unieke gelegenheid om cricket te promoten op scholen, ook in de regio’s waar geen verenigingen in de buurt zijn. Dankzij The Cricket Challenge is cricket in de afgelopen jaren op meer dan 60 scholen structureel in het sportcurriculum opgenomen. Het is het grootste landelijke evenement voor tweetalige scholen, verbonden aan het Nuffic.

De toernooien worden gehouden op Salland (22 mei), Quick Nijmegen (24 mei), VOC (29 mei), VCC (31 mei), ACC (5 juni mei), Kampong (7 juni en de finale, 28 juni). De KNCB is de verenigingen zeer dankbaar voor hun medewerking aan dit succesvolle scholenproject, dat eerder door de ICC beloond werd met de Award voor Best Cricket Youth Initiative Europe & Global.

Klik op onderstaande link voor het programmaboekje.

The Cricket Challenge Pogramme Book 2018 def

Op een zonovergoten Salland op 22 mei maakten de scholenteams het wel heel erg spannend! Winnaar werd SG Vincent van Gogh uit Assen, de school die in een van de eerste edities winnaar van The Cricket Challenge op zijn naam schreef. De nummers 2, 3 en 4 hadden elk evenveel punten in 5 wedstrijden behaald. Pas na het bepalen van de runrate werd bekend dat SG Canisius uit Tubbergen naar de landelijke finale in Utrecht gaat. Winnaar van The use of English Trofee werd het Dr Moller College uit Waalwijk.

Materiaal:

Materiaal is rechtstreeks bij de KNCB te bestellen: Ingrid van der Elst, Ingrid.van.der.Elst@kncb.nl, onder vermelding van Cricket Challenge 2018.

The Cricket Challenge Set: kwikset (bestaande uit 2 wickets, 2 bats, 2 ballen) en doos windballs (6 stuks), € 100 inclusief verzendkosten, inclusief BTW

Losse kwikset (bestaande uit 2 wickets, 2 bats, 2 ballen): € 65, exclusief verzendkosten

Doos windballs (6 stuks), € 25, exclusief verzendkosten