Home - Competitie - Kampong U16 prolongeert titel

Kampong U16 prolongeert titel

In een spannende finale trok het U16-team van Kampong in de kampioenswedstrijd van de U16 competitie tegen Rood en Wit aan het langste einde. De Utrechtse ploeg won deze titel voor het tweede achtereenvolgend jaar.

De eindstrijd, op het zonovergoten veld van Bloemendaal dat alles prima had geregeld, en onder leiding van umpires Adriaan van der Dries en Jan Hilhorst, leverde niet altijd heel hoogstaand cricket op, maar wel veel spanning. Beide teams lieten prima bowlen zien, waarbij Kampong-aanvoerder Tushar Sharma met 4-6/5 het wel erg goed deed met zijn legspin. Rood en Wit liep na wicketstanden van 4-1 en 6-2 en 16-4 enigszins achter de feiten aan, hoewel er toch herstel volgde en het op 76 a.o. uitkwam. Hoogtepunt, voor Kampong tenminste, was de hattrick van Bouke Jansen, die op drie achtereenvolgende ballen de laatste drie batsmen van R&W opruimde: 3-11/3.4. Ayaan Sudarshan was topscorer aan Haarlemse zijde met 19 runs. Kampong deed in de latere fase nogal wat wides (tellen voor 2, worden niet overgebowled) cadeau: 36. Wicketkeeper Jarec Schouten pakte een vang en deed twee stumpings, waaronder het derde wicket voor Jansen.

Een accurate opening van de R&W bowlers weerhield Kertan Nana (19) en Jarec Schouten er niet van 48 runs te scoren voor het eerste wicket. Daarna zakte de scoring ineen en pakte Rood en Wit opeens wickets: 49/4! Uiteindelijk was het de rustig battende Remko Saraber (12 n.o.) die het met nog 11 ballen te gaan samen met Matthé Appel (4 n.o.) uitmaakte: 78/6 in 28.1. Ook de Haarlemse bowlers gaven tegen einde veel wides cadeau, sneu genoeg kwamen de winnende runs ook van een wide van R&W’s beste bowler Sudarshan (3-10/5).

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Finales Flamingo Indoortoernooi in Utrecht

In het indoorseizoen 2019 worden de finales van het jaarlijkse Flamingo-Indoortoernooi dit keer niet in …

Drukke zomer voor Nederlands dames XI / Busy summer for Dutch women’s XI

Het seizoen 2019 belooft een intens en druk jaar te worden voor het Nederlandse damesteam. Het …

Nieuw elan rond nationale mannenselecties / New spirit Dutch national men’s squads

Ryan Campbell, hoofdcoach van het Nederlands heren elftal, heeft de selectie voor het Nederlands heren …

KNCB meisjeskamp 2019 op VCC

Het jaarlijkse KNCB meisjeskamp vindt dit jaar plaats in de eerste week van mei. Op …