Home - Competitie - Kampong U16 prolongeert titel

Kampong U16 prolongeert titel

In een spannende finale trok het U16-team van Kampong in de kampioenswedstrijd van de U16 competitie tegen Rood en Wit aan het langste einde. De Utrechtse ploeg won deze titel voor het tweede achtereenvolgend jaar.

De eindstrijd, op het zonovergoten veld van Bloemendaal dat alles prima had geregeld, en onder leiding van umpires Adriaan van der Dries en Jan Hilhorst, leverde niet altijd heel hoogstaand cricket op, maar wel veel spanning. Beide teams lieten prima bowlen zien, waarbij Kampong-aanvoerder Tushar Sharma met 4-6/5 het wel erg goed deed met zijn legspin. Rood en Wit liep na wicketstanden van 4-1 en 6-2 en 16-4 enigszins achter de feiten aan, hoewel er toch herstel volgde en het op 76 a.o. uitkwam. Hoogtepunt, voor Kampong tenminste, was de hattrick van Bouke Jansen, die op drie achtereenvolgende ballen de laatste drie batsmen van R&W opruimde: 3-11/3.4. Ayaan Sudarshan was topscorer aan Haarlemse zijde met 19 runs. Kampong deed in de latere fase nogal wat wides (tellen voor 2, worden niet overgebowled) cadeau: 36. Wicketkeeper Jarec Schouten pakte een vang en deed twee stumpings, waaronder het derde wicket voor Jansen.

Een accurate opening van de R&W bowlers weerhield Kertan Nana (19) en Jarec Schouten er niet van 48 runs te scoren voor het eerste wicket. Daarna zakte de scoring ineen en pakte Rood en Wit opeens wickets: 49/4! Uiteindelijk was het de rustig battende Remko Saraber (12 n.o.) die het met nog 11 ballen te gaan samen met Matthé Appel (4 n.o.) uitmaakte: 78/6 in 28.1. Ook de Haarlemse bowlers gaven tegen einde veel wides cadeau, sneu genoeg kwamen de winnende runs ook van een wide van R&W’s beste bowler Sudarshan (3-10/5).

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Batting-kamp voor jeugd in voorjaarsvakantie

Wil jij je batting-techniek verbeteren? Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, …

De Koningsspelen, een mooie kans voor uw vereniging!

Het lijkt nog ver weg, maar op vrijdag 12 april 2019 vindt alweer de 7e editie van …

Gekleurde kleding

Kleding en Ballen Tijdens de algemene vergadering van de KNCB van 15 december 2018 is de vergadering, op voorspraak …

Competitiezaken

Zoals bekend zal de voetbalcompetitie dit jaar voor het eerst doorlopen tot zeker het derde weekend  …