Home - Jeugd - Kandidaten finale The Cricket Challenge bekend

Kandidaten finale The Cricket Challenge bekend

Na zes zonovergoten regionale voorronden, hebben twaalf scholen zich geplaatst voor de landelijke finale van The Cricket Challenge 2018. De finale van het cricket toernooi voor tweetalig onderwijs wordt gespeeld op 28 juni op Kampong.

De winnaars en de runner ups van de regionale voorrondes die doorgaan naar de finale zijn CS Vincent van Gogh (Assen) en SG Canisius (Tubbergen), ORS Lek & Linge (Culemborg) en Dorenweerd College (Doorweerth), Wolfert Tweetalig (Rotterdam) en Goudse Waarden (Gouda), Hermann Wesselink College (Amstelveen) en Haarlemmermeer Lyceum (Hoofddorp), Mendel College (Haarlem) en St Nicolaas Lyceum (Amsterdam), Van der Capellen SG en Carolus Clusius College (beide Zwolle).

Wegens grote belangstelling van de scholen werd het toernooi uitgebreid met een extra voorronde. De voorrondes werden gespeeld op Salland (22 mei), Quick Nijmegen (24 mei), VOC (29 mei), VCC (31 mei), ACC (5 juni) en Kampong (7 juni).

Bij de start in 2012, telde The Cricket Challenge nog geen 30 scholen. Inmiddels doen jaarlijks bijna 50 scholen met een tweetalig profiel mee en is cricket een vast onderdeel geworden van het sport programma. De sportdocenten krijgen introductie clinics van KNCB coaches, waarna de docenten letterlijk zelf aan de slag gaan met de leerlingen. Dankzij het programma van The Cricket Challenge wordt cricket op 60 scholen door het hele land gegeven en wordt cricket jaarlijks actief gepromoot onder 1500 leerlingen. De meeste scholen doen elk jaar mee. Op een aantal scholen worden door de coaches van de KNCB en verenigingen extra cricket clinics en cricket sportdagen verzorgd.

Tevens wordt via cricket de Engelse spreekvaardigheid van de leerlingen gestimuleerd. De voertaal van de cricket toernooien is Engels. Met de introductie van The Use of English Award werden scholen tijdens de voorronden dit jaar nog eens extra gestimuleerd om Engels te spreken. Winnaars van The Use of English Awards werden Dr Moller College (Waalwijk), Over Betuwe College (Bemmel), Goudse Waarden (Gouda), Grotius College (Delft), Pius X College (Bladel) en RSG t Rijks (Bergen op Zoom).

De KNCB organiseert The Cricket Challenge in opdracht van de overkoepelende organisatie voor tweetalig onderwijs, Nuffic, in samenwerking met de verenigingen. Het is het grootste landelijke evenement voor scholieren van Nuffic en werd eerder door de ICC beloond met de Global Award Best Junior Participate Initiative.

De KNCB dankt de verenigingen en de KNCB coaches en umpires voor hun medewerking en het Nuffic voor het vertrouwen een groot landelijk scholentoernooi op zes verenigingen te organiseren.

 

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Batting-kamp voor jeugd in voorjaarsvakantie

Wil jij je batting-techniek verbeteren? Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, …

De Koningsspelen, een mooie kans voor uw vereniging!

Het lijkt nog ver weg, maar op vrijdag 12 april 2019 vindt alweer de 7e editie van …

Flamingo Indoor jeugdtoernooien 2019

Dankzij de steun van CTC De Flamingo’s worden ook dit jaar weer de Flamingo Indoortoernooien …

KNCB sluit 2018 af met ALV

De KNCB en haar leden sloten zaterdag 15 december het cricketjaar 2018 af met een …