Home - Dames en meisjes - Leerzame tour Lionesses U15

Leerzame tour Lionesses U15

De U15 Dutch Lionesses hebben een leerzame tour gehad naar Malvern College in Engeland. Het team won een van de vier wedstrijden, en liet een aantal keer uistekend cricket zien. De groep bestond uit een grote groep nieuwelingen, die vorig jaar nog voor de U13 uitkwam. Alleen Kaya Westland was overgebleven uit de U15-ploeg van vorig jaar.

Voor de eerste wedstrijddag stond er een 45-over wedstrijd tegen het sterke Northamptonshire op het programma. Door de voorspelde regen was de wedstrijd ingekort tot 40 overs. Een wedstrijd van deze duur was iets wat deze speelsters als team nog nooit hadden gespeeld. Eerst fielden, en de meiden lieten een goed staaltje cricket zien. In de 17de over pakten de Dutch Lionesses het vijfde wicket. Daarna liet het zesde wicket lang op zich wachten. Pas in de 37e over viel het volgende wicket. Northamptonshire: 247 voor 6 na 40. De wickets waren verdeeld onder Merel Dekeling (2-26/7), Robyn van Oosterom (1-41/8 met een wicket op haar allereerste bal), Gwen Weijers (2-22/5)  en Stella Naudts (1-61/8 met ook een wicket op haar eerste bal). Het verschil met deze tegenstander bleek groot: Nederland 35 all out na 12 overs. Alleen Els Keppel wist de dubbele cijfers te halen met 11 runs. Er genoeg tijd over en er werd nog een 10-over wedstrijd gespeeld. Nederland startte aan bat en zette 57 runs op het bord. De meiden waren in het veld gedreven bezig, en pas in de achtste over maakte Northamptonshire de winnende runs. De intentie was goed en er waren genoeg positieve punten om mee te nemen naar de rest van de wedstrijden.

De dag erop stond er een 35-over wedstrijd tegen Leinster U15 waarin de U15 in het veld begon.In de eerste over viel al het eerste wicket. Na tien overs zag het er erg goed uit voor de Lionesses met vijf wickets en niet al te veel runs. De fielding innings kan worden samengevat  met een goede samenwerking in het veld en een fijne sfeer: Leinster verliet het veld na 26 overs voor 122 runs a.o.. Gwen Weijers was het gevaarlijkst met de bal en kon tevreden terugkijken op haar cijfers met 4-27/5. De andere wickets waren voor Merel Dekeling (2-12/4), Robyn van Oosterom (2-10/4 met een maiden en een wicket maiden), Sophie Bruynzeel (1-12/3) en Merle Overmeire (1-7/3).
Openers Alexine van Noortwijk en Els Keppel openden, maar door goed bowlen van Leinster vielen er al vroeg twee wickets. Doeschka Birnage (9 goede runs) bracht de rust terug door gedegen batten.. Met vice-captain Kaya Westland en captaine Merel Dekeling op de pitch kon iedereen genieten van een goed partnership. Zij wisten het winnende totaal te maken in de 29e over. Kaya (30*) en Merel (25*) bleven beiden not out en lieten zien hoe je met geduldig batten de wedstrijd kon winnen.

Op de laatste dag waren er twee T20-wedstrijden. De eerste was tegen Berkshire. Nederland begon heel sterk met de fielding inning, met meteen een maiden. Ze wisten wederom veel wickets te pakken want na de 20 overs stond er 110/7op het bord, met twee scherpe run outs en een mooie verdeling van de wickets tussen de bowlers. De meiden gingen met goede moed aan bat. Ze batten de innings uit, maar wisten het totaal net niet te halen. De versnelling liet te lang op zich wachten ondanks goed batten van Kaya Westland (12), Doeschka Birnage (20) en Merel Dekeling (26). Door de ondersteuning van de andere batsmen haalde het team de score van 85/6.

In de tweede T20 gingen de DLS U15 weer van start in het veld, tegen Gloucestershire. Met twee wickets in de vierde over door Gwen Weijers, was het begin goed. Het goede fielden uit de eerste T20 werd voortgezet, met maar liefst drie run-outs tot gevolg. Ook de bowlers wisten de wickets weer onderling netjes te verdelen. Op de laatste bal van de innings viel het laatste wicket: Gloucestershire exact 100 runs. De tegenstander bleek ook erg goed te kunnen fielden en bowlen waardoor het lastig was om runs te scoren. Na de 20 overs stond er 69/6 als totaal, met Kaya  Westland (16) en Merel Dekeling (31) als de topscorers.

De DLs U15  heeft veel geleerd en liet zien veel talent te hebben. Daarom kan het team terugkijken op een geslaagde tour en trots zijn op elkaar, maar ook zeker op zichzelf.  De selectie bestond uit: Alexine van Noortwijk (R&W), Doeschka Birnage (Quick), Donna Polet (VCC), Els Keppel (HBS), Ellemijn Smit (VOC), Gwen Weijers (R&W), Kaya Westland (Excelsior’20), Merel Dekeling (Quick), Merle Overmeire (VCC), Robyn van Oosterom (HBS), Sophie Bruynzeel (VOC), Stella Naudts (R&W). Coach/Manager: Lisa Klokgieters en Annemijn Thomson.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Sportfilm Festival Rotterdam brengt film cricketlegende Sachin Tendulkar

Het Sportfilm Festival Rotterdam viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Dit vijfdaagse evenement duurt van …

Finales Flamingo Indoortoernooi in Utrecht

In het indoorseizoen 2019 worden de finales van het jaarlijkse Flamingo-Indoortoernooi dit keer niet in …

Drukke zomer voor Nederlands dames XI / Busy summer for Dutch women’s XI

Het seizoen 2019 belooft een intens en druk jaar te worden voor het Nederlandse damesteam. Het …

Nieuw elan rond nationale mannenselecties / New spirit Dutch national men’s squads

Ryan Campbell, hoofdcoach van het Nederlands heren elftal, heeft de selectie voor het Nederlands heren …