Home - Laatste nieuws - Nederland op Lord’s / Netherlands at Lord’s in 2018

Nederland op Lord’s / Netherlands at Lord’s in 2018

De Nederlandse mannen spelen op zondag 29 juli een eendaagse Tri Series Twenty20 op Lord’s. Oranje komt dan in het veld tegen Nepal en een sterk team van de MCC (Marylebone Cricket Club) in het grote Londense cricketstadion. Het duel met Nepal is door de ICC inmiddels aangewezen als een officiële T20 International.
The Netherlands men’s XI will play a Tri Series at Lord’s in the 2018 cricket summer. On Sunday 29 July the team will encounter both Nepal and a strong MCC XI at the famous London cricket stadium. The ICC has granted this match the full T20 International status.


Netherlands and Nepal to play MCC


Deze wedstrijden zullen voor de nationale ploeg een hoogtepunt van het seizoen betekenen. Voor alle cricketers is het een droom die uitkomt als ze op het heilige cricketgras van dit stadion mogen spelen. Het is zeker niet de eerste keer dat het Nederlands elftal op Lord’s speelt: in 2009 slaagde de ploeg, onder leiding van aanvoerder Jeroen Smits en coach Peter Drinnen, erin om op Lord’s in de openingswedstrijd van het WK Twenty20 van Engeland te winnen; een sportprestatie die destijds over de hele wereld de kranten haalde.
Niet alleen de spelers zullen naar dit evenement toeleven, ook coach Ryan Campbell kijkt uit naar deze twee ontmoetingen: “Elke keer dat je als cricketer op Lord’s mag spelen, is een gelegenheid om te koesteren en waaraan je als cricketer je hele leven zal terugdenken. De uitnodiging om daar te spelen tegen de MCC en Nepal betekent voor iedereen een heel speciaal moment in een cricketcarrière en ik denk dat al mijn spelers er keihard tegenaan gaan om voor die wedstrijden geselecteerd te worden. Dit is voor onze jonge talenten ook weer een mooi moment, en vooral een heel mooie plek, om te laten zien wat ze waard zijn”.

Ryan Campbell
De selectie, het wedstrijdschema (Nepal en MCC spelen ook tegen elkaar) en de speeltijden worden t.z.t. gepubliceerd. Zondag 29 juli valt in Nederland in het competitievrije weekend.

 

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …