Home - Oranje - Oranje dames - Dames ECB 2018 - Nederlands dames XI eerst tegen Cornwall

Nederlands dames XI eerst tegen Cornwall

De eerste wedstrijd van het Nederlands dames elftal in de ECB Royal London One Day competitie 2018 vindt op zondag 6 mei plaats in Launceston. Opponent is het county team van Cornwall, een van de drie tegenstanders in de derde divisie groep B, in de regio Zuid-West. De andere twee zijn Dorset en Wiltshire. Op zondag 7 mei volgt meteen het eerste duel met Wiltshire nabij Chippenham, op zondag 13 mei speelt het team van coach Sean Trouw tegen Dorset.

In de selectie is een verrassende naam te noteren, namelijk die van routinier Caroline de Fouw. Het team gaat dit jaar op weg naar het T20 WK kwalificatietoernooi in eigen land, en de inzet van De Fouw brengt veel ervaring in de ploeg. Verder is Julia Corder van VCC nieuw in de selectie. De Voorburgse club is inmiddels een grote leverancier van speelsters voor de nationale ploeg. Aanvoerster is ook dit seizoen Heather Siegers. Sterre Kalis komt tijdens het ECB-seizoen ook dit jaar weer uit voor Essex CCC; zij speelde in de winter in Tasmanië (Aus), waar ze na afloop van het seizoen van haar University team of Tasmania de Kim Fazacherley Medal 2018 ontving voor haar allround prestaties met 456 runs en 11 wickets. In haar laatste wedstrijd scoorde ze 132 not out.

De selectie voor de trip van 5-8 mei is:
Heather Siegers (capt., R&W/UK), Esther Corder (Quick H), Julia Corder (VCC), Caroline de Fouw (VCC), Caroline de Lange (Quick H), Babette de Leede (VCC), Lisa Klokgieters (Excelsior’20), Juliët Post (VCC), Robine Rijke (Quick H), Silver Siegers (R&W), Annemijn Thomson (Quick H), Chèr van Slobbe (VCC), Jolien van Vliet (Kampong).
Staf: Sean Trouw (coach), Sebastian Archbold (manager).

Wedstrijdschema Royal London ECB One Day Championship 3de divisie groep B 2018

Comments via Facebook

comments

Check Also

PAC voor Pakistan XI

Op een bewolkte maar droge middag heeft het Pakistan XI zaterdag op VCC de Pakistan …

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

A.s. zondag 23 september vindt de vierde editie van de Talent-Selectiedag van de KNCB plaats. …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …

Jeugdfinales U13 en U17 op VCC

De finales bij de jeugd in de U13 en UI17 worden komende zondag 9 september …