Home - Dames en meisjes - Dames - Nederlands Dames XI twee duels in UK

Nederlands Dames XI twee duels in UK

Het Engelse county competitieseizoen voor de dames begint komend weekeinde (1 en 2 mei) met twee wedstrijden van het Nederlands dames elftal tegen respectievelijk Northamptonshire en Cheshire.

Daar tussenin wacht de ploeg een lange busreis na afloop van de eerste wedstrijd tegen Northants, die in het plaatsje Finedon plaatsvindt, en Knutsford waar de dag erop tegen Cheshire wordt gespeeld.

Nederland doet dit seizoen alleen mee aan het 50-over One Day Championship, in de derde divisie, vooral omdat er dit jaar een Europese Qualifier wordt afgewerkt tegen Schotland in juli, en er volgend seizoen een Global Qualifier is, voor het WK 50 overs. De ECB heeft het vrouwen county cricket voor 2017 geheel omgegooid, waardoor landen als Ierland (al teruggetrokken) , Schotland en Nederland er niet meer aan kunnen deelnemen. Voor de Nederlandse dames zal worden gekeken naar deelname aan de regionale county competitie in de regio Oost (rond Essex).

In de selectie bevinden zich enkele nieuwe gezichten: Julia van der Werf van VOC en Jolien van Vliet van Kampong. De selectie van 13 speelsters voor het eerste UK-weekend, met de nieuwe coach Sean Trouw en oud-international Caroline de Fouw als manager/assistent-coach als staf, bestaat uit:
Esther de Lange (captain, Kampong), Miranda Veringmeier, Chèr van Slobbe, Lisa Klokgieters, Juliët Post (allen Hermes DVS), Esther Corder, Babette de Leede (beiden VCC), Robine Rijke, Coco Steenstra Toussaint (beiden Quick Hg), Carmela Appel, Jolien van Vliet (Kampong), Heather Siegers (Rood en Wit), Julia van der Werf (VOC).

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …