Home - Dames en meisjes - Nederlandse dames uitgeschakeld

Nederlandse dames uitgeschakeld

Ook de tweede wedstrijd van het Nederlands damesteam in het Twenty20 kwalificatietoernooi in Bangkok is verloren gegaan: in een spannend duel toonde Zimbabwe zich met 2 runs te sterk voor Oranje: Zimbabwe 110/5 – Nederland 108/4. Daardoor is Nederland uitgeschakeld in de strijd om de twee plaatsen bij het WK Twenty20 van 2016 in India.

Na het min of meer verwachte verlies tegen Ierland moest er gewonnen worden van Zimbabwe. Esther de Lange koos ervoor om na gewonnen toss eerst te gaan fielden. Dat beek lange tijd een uitstekende keuze, want na tien overs stond Zimbabwe op 47 runs voor het verlies van 4 wickets. In de eindfase sloeg Zimbabwe echter toe met 30 runs in de laatste vier overs: 110/5. Goede bowlingcijfers waren er voor aanvoerster De Lange met 2-16/4. De ploeg stond goed te fielden met enkele scherpe vangen en snelle ingooien. Op het wat langzame veld leek dit totaal een toch pittige opgave.

Nederland begon opnieuw met Miranda Veringmeier en Sterre Kalis. Veringmeier vertrok in de achtste over met de stand op 39 als eerste door een fantastische eenhandige vang op de long-on boundary door Christabel Chatonzwa. Met Chèr van Slobbe bouwde Kalis gestaag verder aan een beter totaal, maar een echte versnelling zat er niet in. Na een ongelukkige run-out van Van Slobbe aan het bowler’s end kwam Heather Siegers er in de 16de over in. Zij zorgde voor snelle runs, maar Nederland had de eindsprint te laat ingezet: in de laatste over waren er nog 12 runs nodig voor de zege. De over begon met een no-ball die 2 punten opleverde, daarna ging Kalis nog run-out en van de laatste bal waren drie runs nodig voor de overwinning. Siegers kreeg de bal echter niet ver genoeg weg en ging eveneens nog run out: 108/4. Zij was de enige van de Nederlandse batsmen die met een strike rate hoger dan 100 had gebat.

Dinsdag is China in de derde groepswedstrijd de tegenstander; beide teams strijden dan om de derde plaats in groep B. Nederland moet dit duel winnen om niet als laatste in groep B te eindigen.

Scorecard en commentaar CE

ICC toernooipagina

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Topsport nieuwtjes

De KNCB is verheugd te melden dat er overeenstemming is bereikt met Ryan Campbell over …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …