Home - Club Nieuws - Nieuw: KNCB jeugdfolder Smash Cricket

Nieuw: KNCB jeugdfolder Smash Cricket

Smash Cricket is een dynamisch cricketspel, waarbij meedoen, tempo en plezier voorop staan.

Smash is afgeleid van het zeer succesvolle Milo T20 Blast uit Australië. Smash wordt gespeeld met een zachte bal. Een wedstrijd duurt maximaal 90 minuten. Iedereen krijgt volop kansen om te batten. Precies datgene wat kinderen leuk vinden aan het cricketspel. Vandaar dat de U9 en U10 met ingang van komend seizoen, Smash Cricket in de competitie spelen.

Vervolg op Tip & Run

Smash biedt ook een logisch vervolg op de Tip & Run activiteiten voor de jongste kinderen op de verenigingen. Voor kinderen van 8 tot 15 jaar (met name meisjes tot 14 jaar!) is Smash een aantrekkelijk cricketspel voor op de vereniging, als de stap naar de jeugdcompetities met de harde bal vanaf U12 (nog) te groot is. Tegelijkertijd bereidt het spelen met de zachte bal met naad (incrediball), de jonge cricketers goed voor op het spelen met de harde bal vanaf de U12 competitie.

Van Werving naar deelname

Kinderen tot 11 jaar, die deelnemen aan wervingsactiviteiten van de verenigingen en nog geen lid zijn, mogen gewoon meedoen met de KNCB U9 en U10 Smash competities en/of de familiedag op de club. Of dat nou op het laatste moment is, een paar keer of een heel seizoen, dat maakt niet uit. Het kan allemaal! Als de kinderen een keer hebben meegedaan aan de competitie, hoeven alleen de namen en geboortedata voor centrale registratie worden doorgegeven aan de KNCB competitieleider, Marike Dickmann (marike.dickmann@kncb.nl).

Op naar de 100 jeugdteams? 

Met Smash Cricket en dynamischer regels voor deelname aan de jongste jeugdcompetities, wil de KNCB de drempel verlagen tussen de wervingsactiviteiten op scholen en sportverenigingen, en de deelname aan jeugd activiteiten op de verenigingen en de jeugdcompetities. Jonge kinderen kunnen deelnemen aan de U9 en U10 jeugdwedstrijden zonder al te hoge kosten voor de ouders, terwijl de ouders de sfeer van het cricket kunnen beleven.

In maart 2016 zijn al 98 jeugdteams opgegeven. De mijlpaal van 100 teams komt in zicht: dat zou een stijging van 20 % zijn sinds 2011, het laatste jaar dat de jeugd op zaterdag speelde en de concurrentie met de lange voetbal -en hockeycompetities te groot werd.

Welke vereniging schrijft het 100e jeugdteam in en ontvangt gratis een KNCB kwikset..?

Smash in de praktijk

Bij de Smash folder wordt een eenvoudig Smash Scoreformulier geleverd. Ook nieuwe ouders zullen geen moeite hebben met scoren, nu ze alleen maar runs of punten hoeven te turven.

Kijk hier naar de promo Milo T20 Blast , voor een indruk van Smash:

Op 10 april geeft de KNCB om 12.30 uur een Smash demonstratie tijdens het KNCB Club & Coaching Congres op de Sportcampus in Utrecht .

Smash demonstraties zijn er tevens op 7 april (HCC), 8 april (Excelsior) en 24 april (VRA).

Voor een Smash demonstratie op jouw vereniging of regio, neem contact op met Marike Dickmann: marike.dickmann@kncb.nl

CricKIDS totaalpakket

CricKids CricKIDS Aan de slag

De folder Smash Cricket is onderdeel van de serie folders die de KNCB gratis aan haar verenigingen ter beschikking stelt voor de werving en promotie van het jeugd cricket:

CricKIDS bevat een lespakket (serie clinics en spelvoorbeelden) voor scholen en sportverenigingen.

Aan de Slag met CricKIDS bevat de beste tips voor de voorbereiding en nazorg van de wervingsactiviteiten voor jeugdcommissies.

Smash Cricket biedt het cricketspel met zachte bal op de club en in de U9 en U10 competitie, als verbinding tussen CricKIDS en de KNCB jeugdcompetities.

Op de achterzijde van CricKIDS en Smash Cricket kunnen verenigingen hun eigen gegevens toevoegen, zoals contactpersonen en jeugdprogramma’s (open dag, demonstratie, clinics).

Verenigingen met jeugd, ontvangen de Smash Folders met Smash formulieren de 3e week van februari per post (secretaris of jeugdsecretaris). Tevens zijn de folders te bestellen bij het KNCB bondsbureau.

Verenigingen kunnen dus nu al volop Aan de Slag met Smash tijdens indoor trainingen en wervingsactiviteiten!

Comments via Facebook

comments

Check Also

Batting-kamp voor jeugd in voorjaarsvakantie

Wil jij je batting-techniek verbeteren? Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, …

De Koningsspelen, een mooie kans voor uw vereniging!

Het lijkt nog ver weg, maar op vrijdag 12 april 2019 vindt alweer de 7e editie van …

Gekleurde kleding

Kleding en Ballen Tijdens de algemene vergadering van de KNCB van 15 december 2018 is de vergadering, op voorspraak …

Competitiezaken

Zoals bekend zal de voetbalcompetitie dit jaar voor het eerst doorlopen tot zeker het derde weekend  …