Home - Dames en meisjes - Ook China wint van Nederland

Ook China wint van Nederland

Het Nederlands damesteam heeft ook haar derde groepswedstrijd bij het WK Twenty20 kwalificatietoernooi verloren. China toonde zich dinsdag het betere team en won met vijf wickets: Nederland 101/6 – China 103/5 in 18.4 overs.

Als eerste battend speelde Nederland een weliswaar bekeken maar toch wat te langzame (5 runs per over gemiddeld) innings. Na het vertrek van Miranda Veringmeier (26 uit 25 ballen) in de negende over vielen er maar liefst drie run-outs. Nederland eindigde op 101/6 9 (Chèr van Slobbe 25 uit 48).

Na drie overs stond China op 8/3 met twee wickets voor Siegers (2-17/3) en een scherpe vang van wicketkeeper Veringmeier op het bowlen van Lisa Klokgieters. Alles leek voor Nederland op zijn plaats te vallen. Een goed partnership tussen Zhuo (40 n.o. uit 45) en Song Fengfeng (21 uit 23) deed de balans echter in Chinees voordeel doorslaan. Mede doordat de Nederlandse bowlers opnieuw problemen hadden met lijn en lengte.
Veringmeier droeg in de eindfase de keeperstaak over aan Babette de Leede en ging bowlen, waarbij ze meteen een vang vasthield. De nieuwe batsvrouwe, Chai Yudian, produceerde echter in diezelfde over meteen twee vieren en met nog drie overs te gaan had China nog 12 runs nodig voor de zege. Door een wilde ingooi vanaf cover door Kalis schoot in de 18de over de bal over de boundary en had China gewonnen: 103/5.

Nederland eindigde daardoor op de laatste plaats in groep B en speelt op donderdag (3/12) de kruiswedstrijd tegen de nummer 3 van groep A, Papoea Nieuw-Guinea (04.00 uur Nederlandse tijd).

Ierland, Zimbabwe, Bangladesh en Schotland hebben zich geplaatst voor de halve finales, waarin Ierland tegen Schotland speelt en Bangladesh tegen Zimbabwe.

Scorecard en Commentaar CE

ICC toernooipagina

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …