Home - Laatste nieuws - Oud-aanvoerder van Oranje Peter van Arkel overleden

Oud-aanvoerder van Oranje Peter van Arkel overleden

Oud-aanvoerder van het Nederlands elftal en lid van het succesvolle HCC-team uit de jaren ’50 en ’60, Peter van Arkel, is afgelopen donderdag 29 maart op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats Den Haag overleden.

In zijn lange en succesvolle cricketcarrière speelde Van Arkel voor de Haagse vereniging maar liefst 29 jaar in de hoogste klasse van de Nederlandse competitie. Hij werd met HCC negen keer landskampioen.
Peter van Arkel speelde tussen 1952 en 1973 in totaal 33 wedstrijden voor het Nederlands elftal: dat was voor die tijd, waarin het nationale team twee à drie wedstrijden per jaar speelde, een flink aantal. Hij maakte zijn debuut in 1952. Van Arkel was aanvoerder van het Nederlands elftal dat op 29 september 1964 op HCC van Australië won. Ook speelde hij onder meer tegen de testlanden West Indies (1957) en Nieuw-Zeeland (1965). De Haagse batsman kwam voor Oranje tot 1565 runs, met een hoogste score van 101 en een gemiddelde van 30.10. In 2014 werd Peter van Arkel door de KNCB toegevoegd aan de ‘Cricket Hall of Fame’.

In Memoriam HCC

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …