Home - Oranje - Dutch Lions - Overtuigende start U17 in WCQ

Overtuigende start U17 in WCQ

Met een zege van 201 runs op Noorwegen kende de Dutch Lions U17 een overtuigende start van het Europese pre-kwalificatietoernooi in de tweede divisie. Het verschil was zo groot doordat Nederland in 42 overs ruim 240 runs maakte, en daarna bowlend excelleerde.

Het begin van de wedstrijd moest worden uitgesteld vanwege de regen die in de vroege ochtend over Essex trok. Er bleven 42 overs over om runs te maken en daarin kwamen de Dutch Lions als eerste aan slag tot 242 a.o. in 41.4 overs (Boris Gorlee 61, Nehaan Gigani 37, Niels Etman 35, nr. 10 Govert Trappenburg 28 van 17 ballen).
Het Noorse antwoord was van een zeer minimaal niveau, met slechts één batsmen in de dubbele cijfers. Er vielen vier nullen te noteren en geen enkele score boven de 4. De overige batsmen vielen vooral ten prooi aan Arnav Jain, die met 5-9 in 9 overs liet zien dat hij dit toernooi niet te onderschatten is. Wicketkeeper Kevin van der Geest claimde vier slachtoffers met drie vangen en 1 stumping. Die laatste was ook meteen het laatste Noorse wicket, waardoor Nederland met 201 runs won en nog mooi op tijd klaar was. Jain werd uitgeroepen tot Man of the Match, de prijs ontving hij uit handen van oud-Nederlands damesinternational Estrher de Lange, tegenwoordig werkzaam bij ICC Europe. (foto)

Scorecard

België versloeg in een korte wedstrijd, die overigens wel op tijd kon beginnen, Spanje met 5 wickets. Frankrijk won van Italië met 89 runs en Zweden toonde zich met 2 wickets net te sterk voor Guernsey.

Scorecard België – Spanje

Scorecard Zweden – Guernsey

Scorecard Italië – Frankrijk

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …