Home - Oranje - Dutch Lions - Prachtige tweede plaats Dutch Lions U12

Prachtige tweede plaats Dutch Lions U12

De Dutch Lions U12 heeft een uitstekende prestatie geleverd door op het sterk bezette festival van de Royal Hospital School in Holbrook de tweede plaats te behalen achter Norfolk. Hieronder een verslag van de vijf wedstrijden.

Op de eerste dag werd er door de regen pas ’s middags om half drie gespeeld. Wel 40 overs, dus dat zou een latertje worden. Tegenstander Scorpionz won de toss, ging batten en kwam tot 163 runs voor het verlies van 8 wickets. Hun eerste wicket viel pas in de 21ste over, op de stand van 75. Bowler Jelte nam twee wickets tegen het einde van de innings en Teun hield twee vangen vast. De Lions lieten battend hun tanden zien. Captain Cedric kwam tot 56 mooie runs, goed gesteund door Teun (34) en Tazeem (29). Tussendoor waren er een theepauze en een avondetenpauze en de winnende runs werden in de ondergaande zon door Jelte geslagen met een vier.

Ook dag 2 kende een iets verlate start om 12.30 uur na een regenbui in de vroege ochtend. Cedric won de toss en koos om eerst te gaan fielden tegen Buckinghamshire. Na 76/3 werd het door twee wickets van Samir opeens 80/5 na 23 overs. Buckinghamshire had een aantal goede batsmen en kwam uit op een totaal van 193 all out. De innings van de Dutch Lions werd er een om niet te vergeten. De zege kwam tot stand door een prachtige battingprestatie van 197/4. Roman 34 als opener, Samir 30, Tazeem 24, en toen gingen Jelte (56*) en Teun (39*) los. Met de nodige vieren en af en toe een zes bleven zij, ook goed runnend, overeind tegen de bowlerij van Buckinghamshire. In de 38ste over was de overwinning binnen.

Op de derde dag verloor Cedric de toss en de Dutch Lions gingen batten tegen Norfolk. Het werd een korte eerste innings, zeker niet verwacht na de twee mooie overwinningen. De individuele scores waren erg laag, slechts twee spelers kwamen in de dubbele cijfers (14 en 10): Nederland 48 a.o. in 21 overs. Norfolk maakte de 51 runs in 20 overs, maar ze moesten wel 5 wickets inleveren op het bowlen van Tazeem met drie wickets en Alejo en Roman met ieder 1. Na onderling overleg werd er nog een vriendschappelijk 15 over potje gespeeld.

Ook donderdag 2 augustus (dag 4) was een warme dag. De toss werd gewonnen door Cambridgeshire en de DL konden als eerste batten. Teun en Cedric openden en deden dat niet slecht. Na een innings met regelmatig wicketverlies maar ook enkele mooie scores (Samir 19, Tazeem 44) stond de eindscore op 174 a.o. na 44 overs. De tweede innings had een sensationeel verloop. Helaas gingen door de extra ’s wat veel punten naar de tegenstander. In 19 overs stond er 97 op het bord. Tazeem en Alejo vonden het toen wel genoeg. In de 20 over viel het eerste wicket en kort daarop nog drie op de stand van 112/4 en dat werd 113/5 in de 24ste over (Tazeem) en 115/6 in de 26ste over (Alejo). Daarna was het de beurt aan Jelte met 2 wickets en uiteindelijk werd het na een zenuwslopende eindfase 169/9. Zenuwachtige ouders, gespannen coaches, het laatste wicket viel en de Nederlandse jongens hadden gewonnen.

Cedric won op de laatste dag opnieuw de toss en hij stuurde tegenstander Suffolk aan bat. Eén batsmen bleef lang staan voor 61 runs, maar de Dutch Lions pakten wickets. Tazeem zelfs vier, en Suffolk stond na 41 overs voor 170 runs aan de kant. Een mooi totaal om op te gaan jagen. Bij verlies of tie van Norfolk was de kans op de eerste plaats voor de DL U12 aanwezig. Cedric en Ashmit openden de batting. Zij kwamen in 9 overs tot 35 runs. Samir maakte er daarna 32, en op 99 viel pas het wicket van captain Cedric (31). Teun bleef rustig, al ging hij later bowled voor 40 runs. In de 41ste over werd het totaal gemaakt door Cian (16*) met Aaditt (4* ) Daarmee stelde de DL U12 de tweede plaats in ieder geval veilig met 4 overwinningen en 1 nederlaag tegen, naar later bleek, de nummer 1 Norfolk. Een knappe prestatie van deze zeer jonge ploeg.

Bij de slotceremonie werden er batjes voor goede persoonlijke prestaties uitgereikt. Cedric en Jelte voor meer dan 50 runs en Tazeem voor zijn bowling met twee keer 4 of meer wickets.

De ploeg had zich de dagen voorafgaand aan dit festival bij de familie de Grooth in Bradwell-on-Sea voorbereid op dit toernooi, en ook dat was prima gegaan.

De selectie bestond uit:
Tazeem Chaudry Ali (UK), Ashmit Agrawal (Kampong), Roman Harhangi (VOC), Teun Leyer (R&W), Samir Butt (Kampong), Tom de Leede (VCC), Teun Kloppenburg (HCC), Cedric de Lange (VCC), Joris van Oosterom (HBS), Mark Wolfe (ACC), Alejo Nota (VCC), Jelte van Troost (Exc’20), Cian Huigen (VOC), Aaditt Jain (R&W), Rahiel Hohmarow (Hermes DVS). Coaches waren Tim de Leede en Marc Nota, manager was Jos Heggelman.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Nederland A te sterk voor België

In de eerste officiële internationale wedstrijd van het seizoen 2019 toonde het Nederlands A-team zich …

Sportfilm Festival Rotterdam brengt film cricketlegende Sachin Tendulkar

Het Sportfilm Festival Rotterdam viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Dit vijfdaagse evenement duurt van …

Finales Flamingo Indoortoernooi in Utrecht

In het indoorseizoen 2019 worden de finales van het jaarlijkse Flamingo-Indoortoernooi dit keer niet in …

Drukke zomer voor Nederlands dames XI / Busy summer for Dutch women’s XI

Het seizoen 2019 belooft een intens en druk jaar te worden voor het Nederlandse damesteam. Het …