Home - Laatste nieuws - Regen betekent WK voor West Indies

Regen betekent WK voor West Indies

In een uiteindelijk door de regen besliste wedstrijd heeft West Indies zich door een zege met 5 runs via de DLS-methode op Schotland geplaatst voor het WK van 2019 in Engeland & Wales. Het was voor de Windies de tweede keer dat de regen hen een handje hielp tijdens deze ICC WCQ.

De ploeg van captain Jason Holder batte eerst en zag nummer 1 Chris Gayle al op de eerste bal vertrekken door een vang achter het wicket van keeper Cross op het bowlen van Safyaan Sharif (3-27/9). Michael Leask (2-36/10) stond nog op een hattrick na de achtereenvolgende wickets te hebben genomen van Samuels en Hetmyer. Ook Brad Wheal bowlde uitstekend met 3-34/9.4 en maar liefst 38 dot balls. Het eindtotaal van de West Indies hield dan ook niet echt over: 198 all out in 48.4 overs, met de hoogste score voor Marlon Samuels van 66 runs.

Schotland verloor evenals zijn opponent vroeg wickets (25/3 en 67/4), maar Munsey en Berrington repareerden de schade gaandeweg de Schotse innings. Een verrassende lbw-beslissing tegen de in vorm zijnde Richie Berrington (video) zette de Schotten, terwijl de regen in aantocht was, echter weer terug in de DLS-score. Toen de hemelsluizen zich openden, en met nog 74 runs te maken van 84 ballen, stonden ze met 125/5 na 35.2 runs maar net achter op de par score – plaatste de West Indies zich voor het WK en bleven de Schotten met een gebroken hart achter.

Scorecard

Stand

Verslag ICC

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …