Home - Dames en meisjes - Rugby toneel voor dames EK

Rugby toneel voor dames EK

Het Nederlands vrouwenteam neemt van 11-17 augustus deel aan het Europees Kampioenschap Twenty20. Direct volgend op het jongens U15 Pepsi ICC EK in Rugby speelt dit evenement zich volgende week in dezelfde Engelse plaats af. De deelnemende landen zijn, weinig verrassend,  Nederland, Ierland en Schotland.

Vorig jaar namen de drie teams deel aan het WK T20-kwalificatietoernooi in Ierland. Nederland verloor toen met slechts 1 run van het gastland in de allesbeslissende plaatsingswedstrijd, waardoor Ierland naar het WK in Bangladesh ging.
Dit keer is het eigenlijk ook een Europese pre-kwalificatie voor het volgende WK Twenty20 kwalificatietoernooi, maar alle drie landen zijn daar al voor geplaatst. Daardoor vormt dit EK meer een goed en sterk bezet voorbereidingstoernooi, met mogelijkheden voor alle teams om bijvoorbeeld nieuwe speelsters ervaring te laten opdoen.

Zo heeft aanvoerster Denise Hannema te maken met een jonge groep, aangezien bij Nederland dit seizoen een aantal nieuwe Dutch Lionesses in de selectie voor het EK is opgenomen. Zoals Esther Corder (VCC, 16 jaar), Annemijn Thomson (Quick Hg, 18), Juliët Post (Hermes DVS, 16) en Sterre Kalis (13), terwijl  inmiddels al min of meer ervaren krachten als Heather Siegers (17), Sasa Brüning (19), Cher van Slobbe (18) en Lisa Klokgieters (16) ook nog tot de ‘jonkies’ behoren. De gemiddelde leeftijd van de Oranje-dames komt momenteel uit op 21,14 jaar.
Vergeleken met het toernooi in Ierland in 2013 zijn routiniers als Helmien Rambaldo, Mariska Kornet en Laura Brouwers er niet bij. De in het begin van dit seizoen sterk bowlende Kampong-speelster Leonie Bennett is helaas afgevallen vanwege een slepende enkelblessure.

De selectie reist eerst naar Wellesbourne om daar zaterdag haar laatste wedstrijd in de ECB-competitie tegen Schotland te spelen. Afgelopen weekeinde verregende het duel met Northamptonshire, waardoor de kans groot is dat Nederland de eerste plek misloopt. Daarover is momenteel nog wat onduidelijkheid, vooral rondom de toekenning van punten en bonuspunten voor een verregende wedstrijd. Winst op Schotland is een minimale vereiste om mogelijk in de running te blijven voor de toppositie in divisie 3.
Daags erop reist de selectie naar Shrewsbury voor een T20-oefenwedstrijd tegen een EWDP (England Women’s Development Programme) U19-elftal. Op zondag 11 augustus gaat de ploeg door naar Rugby, waar het EK op dinsdag 12 augustus start. Nederland opent die dag meteen met een dubbel, eerst tegen Schotland (10.30 uur Engelse tijd, daarna ’s middags (15.00 u) tegen Ierland.

De selectie bestaat uit: Denise Hannema (aanv. Kampong), Miranda Veringmeier (wk, Hermes DVS), Esther de Lange, Hannah Hofman (beiden Kampong), Marloes Braat, Cher van Slobbe, Lisa Klokgieters, Juliët Post (allen Hermes DVS), Tessa van der Gun (Groen Geel), Heather Siegers (Rood en Wit), Sasa Brüning (Quick 1888), Annemijn Thomson (Quick Hg), Esther Corder (VCC) en Sterre Kalis (Kon. HCC). Manager: Ingrid van der Elst.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op de website van ICC Europe:
http://www.icc-europe.org/news/newsdetails.php?newsId=23792_1406884860

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Sportfilm Festival Rotterdam brengt film cricketlegende Sachin Tendulkar

Het Sportfilm Festival Rotterdam viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Dit vijfdaagse evenement duurt van …

Finales Flamingo Indoortoernooi in Utrecht

In het indoorseizoen 2019 worden de finales van het jaarlijkse Flamingo-Indoortoernooi dit keer niet in …

Drukke zomer voor Nederlands dames XI / Busy summer for Dutch women’s XI

Het seizoen 2019 belooft een intens en druk jaar te worden voor het Nederlandse damesteam. Het …

Nieuw elan rond nationale mannenselecties / New spirit Dutch national men’s squads

Ryan Campbell, hoofdcoach van het Nederlands heren elftal, heeft de selectie voor het Nederlands heren …