Home - Jeugd - Scholentoernooi The Cricket Challenge uitgebreid

Scholentoernooi The Cricket Challenge uitgebreid

Het programma bestaat uit clinics voor sportdocenten en leerlingen door KNCB-coaches, voorrondes in mei en juni en een afsluitende landelijke finale in juni. The Cricket Challenge biedt de KNCB een unieke gelegenheid om cricket te promoten op scholen, ook in de regio’s waar geen verenigingen in de buurt zijn. Dankzij The Cricket Challenge is cricket in de afgelopen jaren op meer dan 60 scholen structureel in het sportcurriculum opgenomen. Het is het grootste landelijke evenement voor tweetalige scholen, verbonden aan het Nuffic.

De toernooien worden gehouden bij Salland CC (22 mei), Quick Nijmegen (24 mei), VOC (29 mei), VCC (31 mei), ACC (5 juni), Kampong (7 juni en de finale op 28 juni). De KNCB is de verenigingen zeer dankbaar voor hun medewerking aan dit succesvolle scholenproject, dat eerder door de ICC beloond werd met de Award voor ‘Best Cricket Youth Initiative’ Europe & Global.

Voor verenigingen biedt The Cricket Challenge een kans om de club en cricket op een naburige school te promoten en een samenwerkingsverband voor clinics op te bouwen. Klik op onderstaande link voor het programmaboekje en de deelnemende scholen (pagina 7).

The Cricket Challenge Pogramme Book 2018

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

Op de velden van Voorburg CC vindt op zondag 23 september de vierde editie van …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …

Jeugdfinales U13 en U17 op VCC

De finales bij de jeugd in de U13 en UI17 worden komende zondag 9 september …

FFOP speelde weer op een Fairly Odd Place

Tussen 1815 en 1918 bestond in het oosten van België een ‘autonoom gebied’, genaamd (Neutraal) Moresnet. …