Home - Dames en meisjes - Dames - NL Dames in de regen in Schotland

NL Dames in de regen in Schotland

Het Nederlands damesteam heeft in haar eerste, en tot nu (vrijdagmiddag 18/8) toe enige wedstrijd bij het WK T20 kwalificatietoernooi in Stirling verloren van Schotland. Na veel werk aan het veld en het wicket na de hevige regen in de voorgaande dagen werd Nederland op dinsdag 16 augustus na verloren toss aan bat gestuurd. Enkele speelsters kwamen tot een goede score (Heather Siegers 25, Cher van Slobbe 22) maar wickets vielen regelmatig waardoor een echte versnelling er niet in zat. Aan het einde van de innings voegde routinier Helmien Rambaldo nog snelle runs toe (32 van 24 ballen) waardoor Nederland op 112/5 uitkwam.
Schotland gebruikte de Power Play uitstekend en na 70 runs van de eerste 9 overs was Schotland duidelijk op weg naar de zege. Nederland pakte nog enkele wickets, maar dat was te laat om Schotland (Lorna Jack 60 van 48 ballen) van de zege af te houden: 113/3 in 15.2. Captain Heather Siegers gebruikte maar liefst acht bowlers.

Nederland zou woensdagmiddag tegen de Verenigde Staten spelen, dat ‘s ochtends eerst tegen Schotland aantrad. Dit duel werd gemakkelijk door de Schotse dames gewonnen: USA 110/2 in 20 – Schotland 111/1 in 17.2 overs. Het duel met de VSt ging echter niet door vanwege opnieuw regenval, die woensdag verder de hele dag aanhield. Ook donderdag kon er niet worden gespeeld ondanks goed weer: het veld was veel te nat en op enkele plekken zelfs modderig.
Ook de wedstrijden van vrijdag konden geen doorgang vinden; de ontmoeting Nederland – Verenigde Staten van donderdag staat nu gepland voor zaterdagochtend (11.00 u NL tijd), en het duel met Schotland staat ‘s middags op het programma (15.30 u NL tijd).
Het is niet de eerste keer dat een belangrijk toernooi in Schotland in het water valt. De weersverwachting voor zaterdagochtend ziet er nog redelijk uit, in de middag gaat het opnieuw regenen.

Weersvoorspelling Stirling zaterdag 19 augustus 2017

Scorecard

Verslag

ICC toernooipagina

Facebookpagina

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Talenten naar zuidelijk halfrond

Tijdens de winterperiode verblijft een flink aantal jonge, talentvolle Nederlandse spelers en speelsters in cricketlanden …

Weer een stukje cricketgeschiedenis

Twee sporthistorici, Jan Luitzen en Wim Zonneveld, onderzochten de herkomst van de voetbalsport in Nederland. …

Specialistentraining voor jeugd in herfstvakantie

Vakantiecricket is terug! Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, organiseert de KNCB …

Winterselecties dames en meisjes bekend

Bondscoach Sean Trouw, bij de KNCB verantwoordelijk voor het High Performance programma van de dames- …